Νέο επίθεση εξαπέλυσαν οι Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα και αυτή τη φορά στόχος ήταν ένα εμπορικό πλοίο, που χτυπήθηκε δύο φορές, ενώ στη συνέχεια ξέσπασε φωτιά στο κατάστρωμά του.

Ο βρετανικός φορέας για την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, UKMTO, ανακοίνωσε ότι η επίθεση σημειώθηκε σε απόσταση 98 ναυτικών μιλίων ανατολικά του Άντεν. Παράλληλα, προειδοποίησε τα υπόλοιπα σκάφη να αποφύγουν το συγκεκριμένο σημείο, ενώ δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για το πλοίο που χτυπήθηκε.

Χάρτης που δείχνει μέρος των πρόσφατων επιθέσεων των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα. Σε κόκκινο κύκλο η θέση του εμπορικού πλοίου που χτυπήθηκε:

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη επίθεση έγινε σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο μετά από εκείνη που εξαπέλυσε η οργάνωση κατά ελληνόκτητου πλοίου, που βρισκόταν νοτιοδυτικά από το λιμάνι Αλ Χουντάιντα της Υεμένης.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα χτυπήματα των Χούθι φέρεται να είναι επιτυχημένα και να μην αναχαιτίζονται έγκαιρα, δημιουργώντας ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα του αμερικανικού και νατοϊκού πολεμικού ναυτικού που περιπολούν την περιοχή.