Ισλαμιστές αντάρτες, σκότωσαν πάνω από 42 ανθρώπους στην επαρχία Βόρειο Κίβου στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, δήλωσαν σήμερα δύο τοπικοί αξιωματούχοι, σε νεότερο απολογισμό της επίθεσης.

Η επίθεση έλαβε χώρα στο χωριό Μαγικένγκο στο Λούμπερο.

Ο διοικητής του Λούμπερο είχε δηλώσει νωρίτερα ότι έως το πρωί υπήρχαν αναφορές για 20-30 θύματα. Ο ίδιος κατηγόρησε τις Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ADF), μια οργάνωση ανταρτών που σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος και που ξεκίνησε ως ομάδα ανταρτών από την Ουγκάντα αλλά επιχειρεί από τις ζούγκλες του ανατολικού Κονγκό εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Εκπρόσωπος του στρατού στην περιοχή επιβεβαίωσε την επίθεση και τόνισε ότι θα εκδοθεί ανακοίνωση αργότερα.

Άλλος τοπικός αξιωματούχος, ο Μακάιρ Σιβικουνούλα, δήλωσε ότι 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων έξι γυναικών, και κατηγόρησε τις Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ADF).

Οι δράστες ζήτησαν από τους κατοίκους να συγκεντρωθούν στην αγορά για συνάντηση και στη συνέχεια επιτέθηκαν στο πλήθος με όπλα και ματσέτες, δήλωσε ο Σιβικουνούλα.

Οι Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ADF) κατηγορούνται ότι σκότωσαν πάνω από 80 ανθρώπους σε χωριά στην ίδια επαρχία την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ