Οργή προκάλεσαν στη Γάζα δηλώσεις του πατέρα του Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ που έχει απαχθεί από τη Χαμάς. Οι δηλώσεις αποδόθηκαν όμως στη Γαλλίδα υπουργό Εξωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί, με αποτέλεσμα να γίνει εκείνη και η αυτοκινητοπομπή της αποδέκτης έντονων αντιδράσεων.
Ο Νοάμ Σαλίτ είχε δηλώσει, παρουσία της Αλιό Μαρί, πως «η κράτηση ενός ομήρου χωρίς να του επιτρέπεται να συναντηθεί με εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού είναι έγκλημα πολέμου».
Η αυτοκινητοπομπή της Γαλλίδας υπουργού καθυστέρησε, σύμφωνα με μέλος της αντιπροσωπείας.
Περίπου τριάντα Παλαιστίνιοι απέκλεισαν το φυλάκιο ασφαλείας της Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας. Σε ένα από τα πανό που κρατούσαν έγραφε: «Υπάρχει ο Γκιλάντ Σαλίτ, αλλά και 7.000 παλαιστίνιοι κρατούμενοι» και σε άλλο, με φωτογραφία της Αλιό-Μαρί, αναγραφόταν η φράση «Φύγε από τη Γάζα».
Δυο μικρά παιδιά έκλαιγαν και ήταν τρομοκρατημένα και είχαν ξαπλώσει μπροστά στις ρόδες των οχημάτων της γαλλικής αντιπροσωπείας.
Διαδηλωτής μιλώντας από μεγάφωνο απέδιδε στην Αλιό-Μαρί τις δηλώσεις του Νοάμ Σαλίτ, επισημαίνοντας πως ο Γκιλάτ Σαλίτ, όταν απήχθη τον Ιούνιο του 2006, ήταν ένας ένστολος ισραηλινός στρατιώτης και όχι ένας Γάλλος πολίτης.
Σε συνάντηση που είχε με τον Νοάμ Σαλίτ, η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών δεσμεύτηκε να επέμβει μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να περάσει το μήνυμα ότι ο κρατούμενος θα δέχεται επισκέψεις εκπροσώπων του Ερυθρού Σταυρού.
Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών αποδοκιμάστηκε από δεκάδες διαδηλωτές και όταν έφτασε στο νοσοκομείο αλ-Κουντς της Γάζας. Η Αλιό-Μαρί παρέμεινε ψύχραιμη και χαμογελαστή τόσο όταν έφτασε όσο και όταν αναχώρησε από το νοσοκομείο, του οποίου η μονάδα επειγόντων περιστατικών τέθηκε σε λειτουργία με την οικονομική βοήθεια της Γαλλίας.