Έχετε σκεφτεί ότι όταν γράφετε SMS ή ακούτε μουσική όταν περπατάτε διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο να πέσετε θύμα τροχαίου;

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πάντως της οργάνωσης οδικής ασφάλειας GHSA, το πρώτο εξάμηνο του 2010 καταγράφηκε αύξηση του αριθμού των πεζών που έχασαν τη ζωή τους στις ΗΠΑ, σε σχέση με το περασμένο έτος. Οι ειδικοί, εκτιμούν ότι η αύξηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι τρέχουν στο δρόμο ή γράφουν σύντομα γραπτά μηνύματα και ακούν μουσική.

Συνολικά 1.891 πεζοί σκοτώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2010, δηλαδή επτά παραπάνω σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ εδώ και τέσσερα χρόνια τα στατιστικά στοιχεία παρουσίαζαν σαφή πτώση, με σχεδόν 200 θύματα λιγότερα ετησίως, σύμφωνα με τη μελέτη της οργάνωσης GHSA. Ο αριθμός των πεζών που έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους από 4.892 το 2005 αυξήθηκε σε 4.091 το 2009.

«Η αύξηση αυτή το 2010, αν και δείχνει μικρή (+0,4%), είναι αξιοσημείωτη όταν γνωρίζουμε ότι τα τροχαία γενικά μειώθηκαν σημαντικά την ίδια περίοδο», υπογραμμίζει η οργάνωση.