Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται κατοικίες στο χωριό Ψάθι της επαρχίας Πάφου από πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει και μαίνεται ανεξέλεγκτη εδώ και μια ώρα. Ήδη οι αστυνομικές αρχές ζητούν από τους κατοίκους της κοινότητας να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους,ενώ πυκνοί καπνοί καλύπτουν την Τάλα.

Σύμφωνα με το Philenews η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και δέντρα.

Από την πυρκαγιά κινδυνεύουν διάσπαρτες μεμονωμένες εξοχικές κατοικίες, ενώ εκκενώθηκε προληπτικά οι κοινότητες Ψάθι, Χούλου και Λεμόνας.

Η φωτιά σύμφωνα με την Αστυνομία έχει φθάσει στην είσοδο του χωριού, ενώ κατευθύνεται επικίνδυνα και προς τον γειτονικό Άγιο Δημητριανό. Έχει ζητηθεί από τους κατοίκους στο Ψάθι να εγκαταλείψουν το χωριό, ενώ σε ετοιμότητα είναι και οι κάτοικοι του γειτονικού χωριού.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΔΡΙΝΙΑ🔥🔥🔥

Posted by Atlas Fireteam on Tuesday, June 11, 2024

Στην περιοχή επιχειρεί ένα πτητικό μέσο και ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ έχει ήδη ζητηθεί η ενίσχυση τους με όλα τα διαθέσιμα τμήματα από όλη την επαρχία.

Την πυρκαγιά εντόπισε το αεροσκάφος του Τμήματος Δασών που ήταν σε περιπολία και προέβη σε ρίψεις νερού, με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, να αναφέρει ότι τα αίτια της πρόκλησης της πυρκαγιάς θα εξεταστούν σε μεταγενέστερο στάδιο.