Ένα 9χρονο κορίτσι είναι το τελευταίο αθώο θύμα του πολέμου που μαίνεται ανάμεσα σε συμμορίες τούρκων εμπόρων ναρκωτικών στο Λονδίνο. Το παιδί βρισκόταν με την οικογένειά του σε εστιατόριο, στην οδό Κίνγκσλαντ Χάι Στριτ, της συνοικίας Χάκνεϊ, μιας πολυσύχναστης γειτονιάς της βρετανικής πρωτεύουσας, γνωστής για την έντονη εμπορική και νυχτερινή της ζωή.

Οι σφαίρες των τούρκων γκάνγκστερ στόχευαν μέλη της συμμορίας «Μπομπασιλάρ», («βομβιστές» στα τουρκικά), τα οποία βρίσκονται σε μακροχρόνια διαμάχη με τους αντιπάλους τους, τους «Τούρκους του Τότεναμ» για τον έλεγχο της ηρωίνης στο Ηνωμένο Βασίλειο, και τα οποία δεν υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς από την επίθεση.

Οι «Μπομπασιλάρ» θεωρούνται από τις Αρχές η πιο ισχυρή και πιο πλούσια εγκληματική οργάνωση σήμερα στο Λονδίνο έχοντας εγκαταστήσει ένα δίκτυο παράνομων δραστηριοτήτων με τζίρο πολλών δισεκατομμυρίων λιρών, ξεκινώντας από ένα μικρό καφέ στην περιοχή Γκριν Λέινς, στην καρδιά της τουρκικής κοινότητας της πρωτεύουσας.

Η συμμορία λειτουργεί στα πρότυπα της ιταλικής Μαφίας και οι ντόπιοι τους αποκαλούν «η οικογένεια».

Οι «Μπομπασιλάρ» κατάγονται από το Λίτσε, της νοτιοανατολικής Τουρκίας, και η εγκληματική τους δράση ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1970, όταν άρχισαν να φέρνουν ηρωίνη από το Αφγανιστάν, την οποία επεξεργάζονταν για να την πωλήσουν στη Δύση.
Την οργάνωση διοικούσε εκείνη την εποχή ο Χουσεΐν Μπαϊμπασίν, 67 ετών σήμερα, ο οποίος αποκαλείται «Πάμπλο Εσκομπάρ της Ευρώπης», ενώ στον υπόκοσμο είναι γνωστός ως «Αυτοκράτορας». Ο Μπαϊμπασίν έχει ισχυριστεί κατά καιρούς ότι συνεργάζεται με τελωνειακούς και άλλους αξιωματούχους αλλά και ότι έχει διασυνδέσεις με ισχυρούς τούρκους πολιτικούς.

Tο αιματηρό περιστατικό της περασμένης εβδομάδας είναι το τελευταίο του κύκλου βίας και αίματος που αφήνει πίσω του ο πόλεμος των συμμοριών. Το πιο σκληρό από αυτά, συνέβη τον Δεκέμβριο του 2015 έξω από τα δικαστήρια του Γουντ Γκριν Κράουν, στο βόρειο Λονδίνο, όταν η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε ένα μέλος των «Τούρκων του Τότεναμ» κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης προσπάθειας να απελευθερώσουν δύο ανώτερα μέλη της συμμορίας, τα οποία επρόκειτο να δικαστούν.

Στα τέλη του 2022, ένας τούρκος DJ, ο Μεχμέτ Κοράι Αλπεργκίν δολοφονήθηκε μετά από αντιδικία σε συναλλαγή, από μέλη της συμμορίας σε ένα άδειο μπαρ στην Γουάιτ Χαρτ Λέιν, κοντά στο παλιό γήπεδο της Τότεναμ ενώ η φίλη του, που βρισκόταν μαζί του, βασανίστηκε και πέρασε δύο μέρες κλεισμένη σε μια τουαλέτα προτού απελευθερωθεί από τους απαγωγείς της.

Οι μέθοδοι της οργάνωσης είναι πολύ σκληρές, ενώ η βρετανική αστυνομία που φτάνει συχνά στα ίχνη των μελών της, πέφτει πάνω στο δικαιικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου που δεν τους επιβάλλει βαριές ποινές, με αποτέλεσμα να αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.