Πλήθος κόσμου, ήρωες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ηγέτες κρατών και βασιλείς βρέθηκαν στη Νορμανδία, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής σε όλους αυτούς που πολέμησαν το ναζιστικό καθεστώς. Παρουσία στις εκδηλώσεις αυτές είχε και η Ελλάδα, αφού ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε στη Γαλλία.

Περίπου 200 ήταν οι βετεράνοι πολεμιστές που έλαβαν μέρος στη στρατιωτική επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε πριν από 80 χρόνια στη Νορμανδία και αποτέλεσαν τα τιμώμενα πρόσωπα των φετινών επετειακών εκδηλώσεων.

Ωστόσο, ανάμεσα σε αυτούς δεν πρόλαβε να είναι ο Ρόμπερτ Περσιτσίτι από το Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, ο οποίος είχε επιλεγεί να παραστεί στις εκδηλώσεις, αλλά πέθανε σε ηλικία 102 ετών, λίγες ώρες νωρίτερα, καθ’ οδόν για την Ευρώπη.

Ο Εμανουέλ Μακρόν απένειμε σε 11 βετεράνους των ΗΠΑ το μετάλλιο της λεγεώνας της Τιμής, την υψηλότερη διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Τράβηξε τα βλέμματα ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, ο Ζελένσκι χαιρέτησε έναν προς έναν όλους τους παρευρισκόμενους, που έσπευσαν κοντά του. Ο ουκρανός πρόεδρος παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις με σκοπό να λάβει άδεια, ώστε να χτυπήσει στόχους εντός της ρωσικής επικράτειας.