Οι εορτασμοί για την απόβαση στη Νορμανδία ξεκίνησαν σήμερα με κάθε επισημότητα. Ο βασιλιάς Κάρολος έδωσε το παρών, συνοδευόμενος από τη βασίλισσα Καμίλα και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, με τη βασίλισσα να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Καρόλου.

Στους εορτασμούς βρέθηκαν κορυφαίοι πολιτικοί του Ηνωμένου Βασιλείου, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρίσι Σούνακ, καθώς και βετεράνοι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με το Newsweek, η βασίλισσα Καμίλα και ο ίδιος ο Κάρολος δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τη συγκίνησή τους και δάκρυσαν.

«Οι ιστορίες θάρρους, ανεκτικότητας και αλληλεγγύης, που ακούσαμε σήμερα και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας, δεν μπορούν παρά να μας συγκινήσουν, να μας εμπνεύσουν και να μας υπενθυμίσουν τι οφείλουμε σε αυτή τη μεγάλη γενιά του πολέμου. Είναι προνόμιό μας να ακούμε αυτή τη μαρτυρία, αλλά ο ρόλος μας δεν είναι καθαρά παθητικός. Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι εμείς και οι μελλοντικές γενιές δεν θα ξεχάσουμε την υπηρεσία και τη θυσία τους για την αντικατάσταση της τυραννίας με την ελευθερία», είπε ο βρετανός μονάρχης.

Ο βασιλιάς Κάρολος έκανε τα πάντα, για να παραβρεθεί στη σημαντική αυτή εκδήλωση, και όταν ανέβηκε στη σκηνή, χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό.