Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία της Βραζιλίας για τον εντοπισμό μιας «γυναίκας-αράχνης» που φέρεται να δηλητηρίασε τον φίλο της, λίγες μέρες αφότου κάμερα σε ασανσέρ «τους έπιασε» να ανταλλάσσουν παθιασμένα φιλιά.

Στις 20 Μαΐου ο επιχειρηματίας Λουίζ Όρμοντ βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του, αφότου οι γείτονες είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία λόγω έντονης δυσοσμίας που ερχόταν από το σπίτι του. Οι Αρχές εκτιμούν ότι η φίλη του, Τζούλια Καθερμόλ έβαλε δηλητήριο σε ένα παραδοσιακό βραζιλιάνικο γλυκό, το brigadeiros, και το προσέφερε στο θύμα.

Παρόλο που το πόρισμα της νεκροψίας δεν αποκάλυψε τα αίτια θανάτου του Όρμοντ, ο ιατροδικαστής βρήκε, όπως αναφέρει η Mirror, υπολείμματα σοκολάτας στο πεπτικό του σύστημα, ενώ το πτώμα βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης, στον καναπέ, με σημάδι στο κεφάλι από τραύμα.

Μάλιστα ήταν σε λειτουργία οι ανεμιστήρες με τον έναν να είναι στραμμένος σε ανοιχτό παράθυρο, ενώ βρέθηκε και ένα πακέτο μορφίνης, σύμφωνα με βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

Ο επιχειρηματίας εθεάθη τελευταία φορά στην πισίνα του κτιρίου μαζί με την καταζητούμενη στις 17 Μαΐου, ενώ κάμερα ασφαλείας στο ασανσέρ τον κατέγραψε να κρατά στο χέρι ένα πιάτο, το οποίο οι αστυνομικοί εικάζουν ότι πιθανά περιείχε το δηλητηριασμένο γλυκό, ενώ η γυναίκα κρατούσε ένα μπουκάλι.

Οι δυο τους φαίνονται να φιλιούνται πριν σταματήσει το ασανσέρ και μπει μέσα μία γυναίκα με την οποία μάλιστα συζήτησαν μέχρι να κατέβουν.

Η καταζητούμενη εκείνο το Σαββατοκύριακο παρέμεινε στο διαμέρισμα και έφυγε το απόγευμα της 20ης Μαΐου με τις βαλίτσες της.

Οι αποκαλύψεις φίλης της καταζητούμενης

Η αστυνομία πήρε κατάθεση από την Σουγιάνι Μπρέσακ, η οποία θεωρείται ως συνεργός της Καθερμόλ. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Καθερμόλ φέρεται να είπε στην φίλη της ότι έβαλε στο γλυκό θρυμματισμένα δισκία ενός φαρμάκου που περιέχει μορφίνη, το οποίο αγόρασε από ένα φαρμακείο εννέα ημέρες νωρίτερα.

Ο θυρωρός της πολυκατοικίας του Όρμοντ είπε στους αστυνομικούς ότι «φαινόταν να βρίσκεται υπό την επήρεια κάποιου φαρμάκου ή ναρκωτικού» και ότι η Καθερμόλ φαινόταν «νευρική» όταν την είδε για τελευταία φορά και ισχυρίστηκε ότι του είπε ότι ο φίλος της ήταν «άρρωστος στο κρεβάτι στο σπίτι».