Ένας 19χρονος γλίτωσε από θαύμα αφού έπεσε από μονοπάτι σε γέφυρα ύψους περίπου 122 μέτρων στην κομητεία Μέισον και επέζησε έχοντας μόνο… ελαφρά τραύματα. Το ατύχημα συνέβη όταν ο νεαρός έχασε την ισορροπία του και γλίστρησε εξερευνώντας τη γέφυρα «High Steel». Ο βοηθός του σερίφη της κομητείας είπε ότι είναι πάντα επικίνδυνο, όταν οι άνθρωποι εξερευνούν το φαράγγι.

«Το έδαφος στα πλαϊνά αλλάζει δραστικά και θα φαίνεται σαν να περπατάτε σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι, ακριβώς πάνω από τον γκρεμό», εξήγησε.

Ο 19χρονος βρισκόταν με την οικογένειά του, αλλά τη στιγμή της πτώσης είχε απομακρυνθεί από τους δικούς του. Το γραφείο του σερίφη είπε ότι τα συνεργεία διάσωσης βρήκαν τον νεαρό στο κάτω μέρος της γέφυρας και τον μετέφεραν σε ασφαλές μέρος, σύμφωνα με το mynorthwest.com.

Όταν τον βρήκαν, ήταν κρύος και βρεγμένος, επειδή έπεσε στον ποταμό Skokomish και μετά κολύμπησε έως την κορυφή ενός βράχου. «Ήταν κρύος και βρεγμένος, αλλά ζωντανός… και αυτό ήταν σπουδαίο, καθώς παρόμοια περιστατικά δεν έχουν καταλήξει με τον ίδιο τρόπο», ανέφερε ο βοηθός του σερίφη και δήλωσε χαρούμενος που ο άντρας επέζησε.

«Ήταν πραγματικά ανακούφιση που τον άκουσα να φωνάζει για βοήθεια, γιατί ήταν ένα καλό σημάδι ότι παρέμενε ζωντανός», σημείωσε.

Σύμφωνα με το Washington Trails Association, η γέφυρα «High Steel» είναι η ψηλότερη σιδηροδρομική γέφυρα που κατασκευάστηκε ποτέ στις ΗΠΑ. Κατασκευάστηκε από τη Simpson Logging Company το 1929 και μετατράπηκε σε δρόμο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας μεταξύ του 1950 και του 1960.