Μέλη των οικογενειών τριών τουριστών, Αμερικανού και δύο Αυστραλών, που αγνοούνταν από τα τέλη του περασμένου μήνα στη μεξικανική πολιτεία Μπάχα Καλιφόρνια, αναγνώρισαν τα πτώματά τους.

Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία, ο Κάρτερ Ρόουντ, Αμερικανός, 30 ετών, και τα δυο αδέλφια Κόλουμ και Τζέικ Ρόμπινσον, 33 και 30 ετών αντίστοιχα, λάτρεις του σερφ, ανασύρθηκαν από πηγάδι την περασμένη εβδομάδα.

Και οι τρεις έφεραν τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι. Οι αρχές στην Μπάχα Καλιφόρνια διενεργούν έρευνα για ανθρωποκτονίες από πρόθεση και κατά συρροή.

Οι τρεις νέοι άνδρες θεάθηκαν για τελευταία φορά ζωντανοί την 27η Απριλίου στον δήμο Ενσενάδα και η εξαφάνισή τους καταγγέλθηκε στις αρχές δυο μέρες αργότερα. Οι αρχές άρχισαν να διενεργούν έρευνα που κράτησε αρκετά 24ωρα, με τη συνδρομή της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI).

Η αστυνομία θεωρεί πιθανό το σενάριο οι τρεις νεαροί να δολοφονήθηκαν σε απόπειρα κλοπής του αυτοκινήτου τους, λευκού ανοικτού ημιφορτηγού, που πήρε άσχημη τροπή.

Το όχημα βρέθηκε, πυρπολημένο, όχι μακριά από το πηγάδι.

Σύμφωνα με αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ο τριαντάχρονος Τζέικ Ρόμπινσον, γιατρός, εργαζόταν στην πόλη Περθ.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθησαν τρία πρόσωπα, ανάμεσά τους γυναίκα, από την περασμένη Πέμπτη, καθώς πιστεύεται ότι σχετίζονται με την υπόθεση, ανέφερε η μεξικανική δικαιοσύνη.