Τα ερωτικά σκάνδαλα του Ιταλού πρωθυπουργού ταλανίζουν ακόμη την κοινή γνώμη στη γείτονα χώρα, με τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών την άνοιξη να αναζωπυρώνονται μετά την αποκάλυψη ότι γίνεται εισαγγελική έρευνα εναντίον του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με την κατηγορία της εκπόρνευσης ανηλίκων.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής που μελετά το πόρισμα των εισαγγελέων, 300 συνολικά σελίδων, με τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του πρωθυπουργού «υπάρχουν, όντως, λεπτομέρειες που δεν μπορούν να μην σε κάνουν να νιώσεις αμήχανα».

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει, προκύπτει ότι, σύμφωνα με τους δικαστικούς, ο «Καβαλιέρε» γνώριζε ότι η μαροκινή Ρούμπι ήταν ανήλικη και της είχε υποσχεθεί να ικανοποιήσει κάθε της χρηματικό αίτημα, «υπό τον όρο να μην αποκαλύψει απολύτως τίποτα». Στενοί συνεργάτες του μεγιστάνα-πρωθυπουργού κάνουν επίσης αναφορά στο κόστος των σεξουαλικών συναναστροφών, που «ξεκινούσαν, για πολύ σύντομες συνευρέσεις, από τριακόσια ευρώ».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φέρεται επίσης να γνώρισε την Νικόλ Μινέττι -η οποία κατηγορείται για σύμπραξη στην προαγωγή της πορνείας- όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, τον Δεκέμβριο του 2009, μετά την επίθεση που δέχθηκε στην πλατεία «Ντουόμο», του Μιλάνου. Κάποιες άλλες κοπέλες, μιλώντας, πάντα, στο κινητό, παραπονιούνται διότι «την τελευταία περίοδο ο Σίλβιο, δείχνει να σνομπάρει τις ιταλίδες και να προτιμά μόνο τις νεαρές από την Κούβα και τη Βενεζουέλα».

Από την πλευρά του, ο Ιταλός πρόεδρος της δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, αναφέρθηκε σήμερα στην υπόθεση «Ρούμπι Καρίμα» και στην αποστολή κλήσης σε απολογία στον Σίλβιο. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, «ξέρει καλά ότι η κοινή γνώμη, σχετικά με την γνωστή αναφορά σε σοβαρά αδικήματα, νιώθει βαθιά αποπροσανατολισμένη, μετά και την δημοσιοποίηση πολλών στοιχείων και λεπτομερειών της όλης έρευνας».

Ο ιταλός Πρόεδρος, εύχεται «να μπορέσουν να εξακριβωθούν, το γρηγορότερο, όλες οι εισαγγελικές θέσεις, στις έδρες τις δικαστικής εξουσίας, όπως ορίζει ο νόμος».