Γυναίκα που είναι εγγονή πριγκίπισσας σε νεαρή ηλικία έπεσε θύμα διάσημης σεξουαλικής αίρεσης με παρακλάδια μέχρι και το Χόλιγουντ, αλλά κατάφερε να ξεφύγει και έδωσε αγώνα για να επανέλθει στην κανονικότητα. Μάλιστα, ακολούθησε θεραπεία με ψυχεδελικές ουσίες, κάνναβη και κεταμίνη για να νικήσει το PTSD.

Η 32χρονη India Oxenberg, κόρη της ηθοποιού Catherine Oxenberg που πρωταγωνίστησε στη σειρά «Η Δυναστεία» και εγγονή της πριγκίπισσας Ελισάβετ της Γιουγκοσλαβίας, έδωσε συνέντευξη στο Fox News και ανέφερε ότι έπεσε θύμα σε ηλικία 19 ετών.

«Ήμουν μόλις 19 χρονών… Σε αυτή την ηλικία είσαι ευάλωτος. Έμπλεξα, γιατί με ώθησε η ανάγκη να αποδείξω στον εαυτό μου ότι άξιζα κάτι. Αυτό με οδήγησε σε λάθος κατεύθυνση», είπε για τη συμμετοχή στην οργάνωση Nxivm.

Ο αρχηγός της αίρεσης Keith Raniere και η ηθοποιός Allison Mack που ήταν το δεξί του χέρι

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η Nxivm παρουσιαζόταν ως ομάδα αυτοβελτίωσης που διηύθυνε ο Keith Raniere και η ηθοποιός Allison Mack. Ωστόσο, μετέτρεπαν νεαρές κοπέλες σε σκλάβες του σεξ, ενώ τους μάρκαραν το δέρμα με τα αρχικά του Keith. Παράλληλα, τις εξανάγκαζαν να κάνουν σεξ με πλούσιους πελάτες και τον αρχηγό, ενώ τις κακοποιούσαν σωματικά και ψυχολογικά με διάφορα βασανιστήρια.

Η γυναίκα κατάφερε μετά από χρόνια να ξεφύγει χάρη στη μητέρα της και τη βοήθεια που έλαβαν από το FBI, που ερευνούσε την αίρεση, ενώ έδωσε πολύ δύσκολο αγώνα για να επανέλθει στη ζωή της.

«Φοβόμουν να αγαπήσω… Μισούσα το φαγητό»

Η India ανέφερε πως «έφυγε ένα βάρος από πάνω της», όταν μπόρεσε να ξεφύγει, όμως ξεκίνησε ένας νέος εφιάλτης, που ήταν να φτιάξει τη ζωή της. «Νόμιζα ότι απελευθερώθηκα, αλλά στην πραγματικότητα δεν ήμουν ελεύθερη. Είχα τόσα να αντιμετωπίσω», είπε χαρακτηριστικά.

Αρχικά, δεν μπορούσε να εμπιστευτεί τους ανθρώπους, πόσο μάλλον να αγαπήσει ή ερωτευτεί κάποιον, κάτι απολύτως λογικό δεδομένου της κακοποίησης που δέχτηκε. Όμως, ταυτόχρονα απέφευγε βασικές ανάγκες, όπως το φαγητό, επειδή τις είχε συνδέσει με τα βασανιστήρια που δέχονταν.

«Προσπάθησα να βρω μια κανονική δουλειά, αλλά είχα τόσα, από τις νομικές περιπέτειες, μέχρι να βρω νέους φίλους ή να έρθω ξανά κοντά στην οικογένεια μου», είπε και πρόσθεσε ότι «ένιωθα πως δεν μπορούσα να ερωτευτώ ή να εμπιστευτώ. Κοιτούσα το φαγητό και αηδίαζα, το μισούσα και δεν ήθελα να φάω, αλλά ήξερα πως έπρεπε».

Τελικά, έλαβε την απαραίτητη στήριξη από το στενό της περιβάλλον, ενώ ακολούθησε θεραπεία με ψυχεδελικές ουσίες, κάνναβη και κεταμίνη, προκειμένου να ξεπεράσει το μετατραυματικό στρες.

Το 2018 γνώρισε τον τωρινό σύζυγό της και πλέον έχει ορθοποδήσει, ενώ αναζητά άλλα θύματα της αίρεσης για να τούς παρέχει την κατάλληλη βοήθεια. Επίσης, δίνει διαλέξεις και κάνει εκπομπές που αφορούν θύματα κακοποίησης και τονίζει πως «όταν οι άνθρωποι βιώνουν κάτι άσχημο, κλείνονται στον εαυτό τους για να το αντιμετωπίσουν. Όμως πρέπει να μάθουν να ανοίγονται και να μιλάνε. Δεν είναι μόνοι τους, όσο κι αν το πιστεύουν».