Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα ένα ανατριχιαστικό βίντεο που δείχνει έναν από τους τουλάχιστον 199 ομήρους να εκλιπαρεί τον κόσμο για βοήθεια. Η νεαρή Ισραηλινή, που αναγνωρίζεται ως Μία Σεμ, δεν έχει εμφανιστεί από τότε που την άρπαξαν από ένα μουσικό φεστιβάλ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου.

Το βίντεο, που αναρτήθηκε στο Telegram αργά τη Δευτέρα, είναι το πρώτο που δημοσιεύει η Χαμάς με κάποιον από τους Ισραηλινούς που κρατά ομήρους στον παλαιστινιακό θύλακα.

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τη Μία, σύμφωνα με τη New York Post:

Η 21χρονη Γαλλοισραηλινή πολίτης ήταν μεταξύ των δεκάδων που απήγαγε η Χαμάς από το μουσικό φεστιβάλ Tribe of Nova κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, όπου σκοτώθηκαν άλλοι 260 άνθρωποι.

Μέχρι να δοθεί στη δημοσιότητα το βίντεο αργά τη Δευτέρα, η οικογένεια της Σεμ δεν γνώριζε αν η νεαρή γυναίκα ήταν νεκρή ή ζωντανή – αλλά φοβόταν ότι είχε απαχθεί.

Η μητέρα της, Κέρεν Σεμ, είχε πει ότι η κόρη της της είχε πει ότι θα πήγαινε «σε ένα πάρτι στα νότια» στις 7 Οκτωβρίου. Αφού έμαθε για την αιματοχυσία, η ταραγμένη μητέρα κάλεσε επανειλημμένα τη Σεμ, αλλά δεν πήρε ποτέ απάντηση.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δήλωσαν ότι ενημέρωσαν την οικογένεια της Σεμ την περασμένη εβδομάδα ότι ήταν μεταξύ των ομήρων και έκτοτε βρίσκονται σε συνεχή επαφή μαζί τους.

Στο βίντεο των 60 δευτερολέπτων, φαίνεται μια χλωμή Σεμ να δέχεται θεραπεία για ένα τραύμα στο χέρι, καθώς κάποιος εκτός κάμερας τυλίγει τον αγκώνα της με έναν επίδεσμο.

«Είμαι η Μία Σεμ, είμαι 21 ετών από τη Σοχάμ. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Γάζα. Επέστρεψα νωρίς το πρωί του Σαββάτου από ένα πάρτι στην περιοχή Σντερότ. Τραυματίστηκα σοβαρά στο χέρι. Με έφεραν στη Γάζα και με μετέφεραν στο νοσοκομείο εδώ για τρεις ώρες. Με φρόντισαν και μου παρείχαν φαρμακευτική αγωγή. Σας ζητώ απλώς να με φέρετε πίσω στο σπίτι μου το συντομότερο δυνατό, στην οικογένειά μου, στους γονείς μου, στα αδέλφια μου. Σας παρακαλώ, πάρτε με από εδώ το συντομότερο δυνατό», ακούγεται να λέει στο βίντεο.

«Ζητώ από τους ηγέτες του κόσμου η κόρη μου να μας δοθεί πίσω στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, όπως και οι άλλοι όμηροι. Ικετεύω τον κόσμο να μου δώσουν πίσω το μωρό μου», είπε η μητέρα της Μία, η Κερέν Σεμ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Τελ Αβίβ.

«Στο βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς, προσπαθεί να παρουσιάσει τους εαυτούς της ως ανθρωπιστές. Ωστόσο, είναι μια φρικιαστική τρομοκρατική οργάνωση υπεύθυνη για τη δολοφονία και την απαγωγή μωρών, παιδιών, ανδρών, γυναικών και ηλικιωμένων», ανέφεραν σε ανάρτησή τους οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις στο X.