Αποτροπιασμό προκαλούν τα βίντεο και οι εικόνες που έρχονται από το Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς σήμερα στα ισραηλινά εδάφη, με τους μαχητές της οργάνωσης να απαγάγουν, να χτυπούν και να κακοποιούν στρατιώτες και πολίτες. Ακόμα χειρότερα είναι και κάποια βίντεο στα οποία οι μαχητές της Χαμάς πανηγυρίζουν πάνω από τα πτώματα ισραηλινών στρατιωτών.

Και οι δύο πλευρές επιβεβαιώνουν ότι Ισραηλινοί πολίτες κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας και σε χωριά που κατέλαβε η Γάζα στο Ισραήλ, κοντά στα σύνορα.

Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες και βίντεο

Στην ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι κρατούνται όμηροι στα κιμπούτς του Οφακίμ και του Μπε’ερί, υποστηρίζοντας ότι συμμετέχουν ειδικές δυνάμεις και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη «μάχες».

Ενδεικτικό είναι το βίντεο που ανέβασε το Sky News και για το οποίο αναφέρει ότι το έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς και φαίνεται να δείχνει ανθρώπους να ακινητοποιούνται από ενόπλους σε ένα συνοριακό συγκρότημα που χρησιμοποιείται από το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ. Με την παλαιστινιακή οργάνωση να υποστηρίζει πως τους έχει πάρει ομήρους

Ο επιχειρησιακός ηγέτης της Χαμάς και ιδρυτής της στρατιωτικής πτέρυγας Κασάμ της οργάνωσης δήλωσε επίσης ότι η Χαμάς κρατά ομήρους. Η Χαμάς υποστηρίζει οι όμηροι ανέρχονται σε 53, το Ισραήλ δεν δίνει αριθμό.

Από την πλευρά της η Χαμάς υποστηρίζει ότι κρατάει αιχμαλώτους ώστε να υποχρεώσει το Ισραήλ να απελευθερώσει όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους στις φυλακές του.

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς υποστήριξε δε ότι κρατούν όμηρο ανώτερο αξιωματούχο του Ισραηλινού Στρατού υποστηρίζοντας ότι το πρόσωπο είναι τόσο υψηλό που για χάρη του θα απελευθερώσει το Ισραήλ όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους. Από την πλευρά του το Ισραήλ διαψεύδει την πληροφορία οτι απήχθη ταγματάρχης του ισραηλινού στρατού.

Δείτε βίντεο ισραηλινών που έπεσαν στα χέρια της Χαμάς

Βίντεο φρίκης με μέλη της Χαμάς να πανηγυρίζουν πάνω σε πτώματα ανδρών και γυναικών από το Ισραήλ (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

https://twitter.com/MemDersim/status/1710594547275747655