Δικαστήριο στην Τουρκία αποφάσισε να μην επιδικάσει διατροφή σε γυναίκα μετά από το διαζύγιό της με τον σύζυγό της, αιτιολογώντας την απόφασή του υπερασπιζόμενο πως εκείνη προσέβαλε τη μητέρα του πρώην συντρόφου της.
Το ζευγάρι κατέθεσε αίτηση διαζυγίου με το σκεπτικό ότι ο έγγαμος βίος κλονίστηκε. Το τοπικό δικαστήριο έκρινε αρχικά υπαίτιους και τους δύο. Τόσο τη γυναίκα επειδή προσέβαλε τη μητέρα του συζύγου της όσο και τον ίδιο σύζυγο που απάντησε στη γυναίκα. Η απόφαση του δικαστηρίου όριζε να χωρίσει το ζευγάρι και ο σύζυγος να χορηγήσει διατροφή στη γυναίκα.
Αφού η απόφαση πιστοποιήθηκε από το Περιφερειακό Δικαστήριο της Σαμψούντας, τα δύο μέρη άσκησαν έφεση κατά της απόφασης αυτής όσον αφορά την «διαπίστωση υπαιτιότητας και τη διατροφή».
Στη συνέχεια το Ανώτατο Δικαστήριο, αναφέρει το CNN Turk, που συζήτησε το αίτημα της έφεσης, ανέτρεψε την απόφαση του τοπικού δικαστηρίου. Στην αιτιολόγηση της νέας απόφασης αναφέρθηκε ότι η γυναίκα έβριζε συνεχώς και με σφοδρότητα την πεθερά της και ο άνδρας αντέδρασε.
Στο πλαίσιο αυτό, δηλώθηκε ότι δεν είναι σωστό να κριθεί υπαίτιος ο άνδρας και προσδιορίστηκε ότι: «Στα γεγονότα που προκάλεσαν τον εκ θεμελίων κλονισμό του γάμου, πρέπει να γίνει δεκτό ότι η ενάγουσα είναι πλήρως υπαίτια» και συμπλήρωσε πως η αρχική απόφαση πρέπει να απορριφθεί. Στην αιτιολόγηση, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 175 του τουρκικού Αστικού Κώδικα, ο διάδικος που «θα βρεθεί σε κατάσταση πενίας λόγω διαζυγίου μπορεί να ζητήσει από τον άλλον διατροφή ανάλογα με την οικονομική του δυνατότητα, εφόσον το διαζύγιο δεν είναι περισσότερο δική του υπαιτιότητα». Στη προκειμένη υπόθεση υποστηρίχθηκε ότι η γυναίκα «έφταιγε πλήρως».