H επιλογή των επίπλων και των αντικειμένων που θα αγοράσετε για το σπίτι σας είναι σημαντική απόφαση και πρέπει αφενός να καλύπτουν τις ανάγκες σας και αφετέρου να ανταποκρίνονται στο γούστο σας. Ωστόσο, αρκετές φορές μπορεί να αγοράσετε κάτι που τελικά ανακαλύπτετε ότι δε χρειαζόσασταν, ενώ ακόμη περισσότερες να διαπιστώσετε πως δεν έχετε κάτι που είναι απαραίτητο.

Για αυτούς τους λόγους, φτιάξαμε μια λίστα με πολυχρηστικά έπιπλα, που είναι στ’ αλήθεια αναγκαία σε κάθε σπίτι και μάλιστα είναι τόσο πρακτικά που μπορούν να βοηθήσουν σε πολλές περιπτώσεις. Επίσης, ταιριάζουν σε κάθε είδος εσωτερικής διακόσμησης και φυσικά απευθύνονται σε όλα τα budget.

Σκαμνί

Ένα μικρό σκαμνί μπορεί να σας φαίνεται ασήμαντο ή και περιττό, ωστόσο είναι πραγματικά πολύτιμο, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιπλέον κάθισμα σε περίπτωση που δεχθείτε παραπάνω άτομα σε επισκέψεις και οι καρέκλες σας δεν αρκούν, ως βοηθητικό τραπεζάκι για να ακουμπήσετε πάνω ποτήρια, φλιτζάνια, βιβλία και άλλα αντικείμενα, ως υποπόδιο για να ξεκουράζεστε όταν κάθεστε στην πολυθρόνα ή τον καναπέ και τέλος ως διακοσμητικό στοιχείο σε συνθέσεις με άλλα αντικείμενα.

Μπαούλο

Ποιος έχει αρνηθεί ότι όσος αποθηκευτικός χώρος κι αν υπάρχει σε ένα σπίτι ποτέ δεν πάει χαμένος; Ένα μπαούλο μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο για το σπίτι σας και κυκλοφορεί σε υπέροχες διαφορετικές εκδοχές, που μπορούν να προσαρμοστούν στη διακόσμηση του χώρου ή να δώσουν μια ξεχωριστή πινελιά στο σπίτι. Μπορείτε να το τοποθετήσετε στο σαλόνι ή στην κρεβατοκάμαρά σας και να βάλετε μέσα πολλά πράγματα, καθώς ο χώρος είναι αρκετός ακόμη και για βαριά κλινοσκεπάσματα.

Κονσόλα

Το συγκεκριμένο έπιπλο είναι σχεδιασμένο για να ταιριάζει οπουδήποτε δεν κολλάει τίποτε άλλο. Μπορείτε να το τοποθετήσετε στην είσοδο του σπιτιού σας και να ακουμπάτε τα κλειδιά ή την τσάντα σας ή σε μια γωνία που σας φαίνεται κάπως άδεια μέσα στο δωμάτιο και δεν βρίσκετε με τι να τη γεμίσετε. Ποτέ δεν είναι περιττό και με έναν καθρέπτη από πάνω δημιουργεί ένα όμορφο σύνολο.

Πολυθρόνα

Παντού χρειάζεται μια πολυθρόνα: Στο σαλόνι, στο καθιστικό, στο υπνοδωμάτιο, ακόμη και στο χωλ αν υπάρχει χώρος π.χ. δίπλα στην κονσόλα που αναφέραμε προηγουμένως. Επιλέξτε ένα διαχρονικό σχέδιο σε ουδέτερο χρώμα, για να μπορείτε να τη μεταφέρετε στα δωμάτια ανάλογα με τις ανάγκες σας ή ένα πολύ ιδιαίτερο σχέδιο, αν θέλετε η πολυθρόνα σας να είναι το σημείο αναφοράς του ντεκόρ σας. Με αυτή θα μπορείτε να δημιουργήσετε μια γωνία για διάβασμα, χαλάρωση ή για πιο πρακτικούς λόγους όπως πχ. στο παιδικό δωμάτιο, για να κοιμήσετε το μωρό, αφού το θηλάσετε στην αγκαλιά σας.