Ξέρουμε πάρα πολύ καλά πόσο σημαντικός είναι και ο χρόνος και τα χρήματά σας, γι’ αυτό και βρίσκουμε λύσεις διακόσμησης για τον χώρο σας, ώστε να μη χρειάζεται να δαπανήσετε ούτε πολλή ώρα, ούτε πολλά λεφτά για να δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Βρήκαμε λοιπόν μερικούς τρόπους για να ανανεώσετε το καθιστικό σας μόλις μέσα σε 60 λεπτά αναβαθμίζοντας τον χώρο με έξυπνες και οικονομικές λύσεις που θα ζωντανέψουν το δωμάτιο:

Δώστε την απαραίτητη σημασία στις γωνίες

Προσθέστε ύψος στο καθιστικό, τοποθετώντας ένα ψηλό φυτό εσωτερικού χώρου, ένα φωτιστικό δαπέδου ή μια στενόμακρη βιβλιοθήκη δημιουργώντας έτσι μια ενδιαφέρουσα γωνία στο δωμάτιο. Τοποθετήστε μια όμορφη πολυθρόνα με το δικό της τραπεζάκι φτιάχνοντας έναν χώρο για χαλάρωση. Βάλτε ράφια και διακοσμήστε τα με αντικείμενα του γούστου σας, όπως βιβλία, φυτά και κορνίζες.

Χρησιμοποιήστε τα βιβλία σας για να διακοσμήσετε κομψά τον χώρο

Τα βιβλία είναι πολύ σοφιστικέ αντικείμενα που σαφώς δεν λέμε να τα χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά για ντεκόρ, αλλά αφού τα διαβάσετε, μπορείτε να τα τοποθετήσετε στα ράφια σας και θα δείξουν υπέροχα. Μπορείτε να τα ομαδοποιήσετε με βάση το χρώμα ή το μέγεθός τους και αυτό θα δημιουργήσει μια αίσθηση τάξης στον χώρο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βιβλιοστάτες σε διάφορα σχήματα και σχέδια φτιάχνοντας έτσι ενδιαφέρουσες συνθέσεις.

Εκτυπώστε και βάλτε τις φωτογραφίες σας σε κορνίζες

Aναδείξτε τα memorabilia από τα ταξίδια και τις προσωπικές σας στιγμές εκτυπώνοντας τις φωτογραφίες και τοποθετώντας τις εικόνες μέσα σε όμορφες κορνίζες. Όσον αφορά στις κορνίζες, επιλέξτε σχέδια που εναρμονίζονται με το γενικότερο στιλ και το ύφος του καθιστικού σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε συνθέσεις με φωτογραφίες φτιάχνοντας έτσι τη δική σας photo gallery στον τοίχο.

Aλλάξτε θέση στα έπιπλά σας

Δεν χρειάζεται να αντικαταστήσετε τα έπιπλά σας, αρκεί απλώς να μετακινήσετε τα ήδη υπάρχοντα σε άλλες θέσεις και αμέσως ο χώρος σας θα αλλάξει εντελώς, αλλά βεβαιωθείτε πως η νέα διάταξη των επίπλων σας εξυπηρετεί τις ανάγκες σας και σας επιτρέπει να μετακινηθείτε άνετα, κοινώς ότι είναι λειτουργική. Μη φοβηθείτε να συνδυάσετε διαφορετικά στιλ επίπλων ή να εντάξετε στη διακόσμηση ένα ιδιαίτερο αντικείμενο, όπως πχ. ένα vintage κομμάτι που θα μεταμορφώσει εντελώς τον χώρο.