O Zλάταν Ιμπραΐμοβιτς με μία και μόνο φράση του υπογράμμισε την αξία που έχουν τα αντικείμενα του ΙΚΕΑ, του καταστήματος που κακά τα ψέματα έχουμε όλοι επισκεφθεί και ψωνίσει κάτι για το σπίτι.

Όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής στην οποία ήταν καλεσμένος απόρησε που ψωνίζει από τα ΙΚΕΑ και του είπε πως «Οι πλούσιοι δεν ψωνίζουν από τα ΙΚΕΑ» σχολιάζοντας το ότι εκείνος τα προτιμά, ο Ζλάταν έδωσε την αποστομωτική απάντηση «Οι πλούσιοι μπορεί να μην ψωνίζουν από εκεί, οι έξυπνοι όμως ψωνίζουν», αποδεικνύοντας ακόμα μία φορά πως είναι και τα δύο.

Τα ΙΚΕΑ μπορεί να ακολουθούν τη λογική της συναρμολόγησης στα έπιπλά τους και να έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές για την ποιότητά τους, ωστόσο τίποτα δεν κατάφερε να τα αποκαθηλώσει.

Εμείς κάναμε μια βόλτα στο επίσημο site του ΙΚΕΑ και βρήκαμε πέντε προτάσεις που κατά τη γνώμη μας παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα μπορούσαν με τον κατάλληλο τρόπο να αναβαθμίσουν τη διακόσμηση του σπιτιού σας με χαμηλό κόστος.

Αυτό που πρέπει να προσθέσουμε είναι πως από προσωπική εμπειρία τα αντικείμενα από το ΙΚΕΑ έχουν και μεταπωλητική αξία, εάν είναι από καλή μέχρι μέτρια κατάσταση. Οπότε αγοράζετε οικονομικά, τα χρησιμοποιείτε, και στο τέλος, εάν κάτι θέλετε να το αλλάξετε, όχι απλά δεν το πετάτε ή το χαρίζετε, αλλά το μεταπωλείτε έχοντας και κέρδος.

Οι προτάσεις μας

GRINSBOL καθρέφτης, 55 cm €45,00

Ένας καθρέφτης και χρειάζεται και ταιριάζει παντού. Ο συγκεκριμένος, που είναι από ρατάν, έχει και καλοκαιρινό χαρακτήρα αν αναζητάτε κάτι αυτή την περίοδο και στέκεται γενικότερα ως κομμάτι με bohemian αέρα σε μια διακόσμηση είτε μόνος του είτε σε συνδυασμό με άλλα κάδρα σε έναν τοίχο.

BJÖRKSTA πίνακας/Μόνα Λίζα, 78×118 cm €89,99

Αν θέλετε κάθε μέρα να ξυπνάτε και να κοιμάστε κοιτώντας το αινιγματικό χαμόγελο της Μόνα Λίζα, του διασημότερου πίνακα στον κόσμο, τότε μπορείτε να αγοράσετε αυτό το αντίγραφο του έργου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι που βρίσκεται στο Λούβρο τοποθετώντας αυτό το πόστερ στο σαλόνι σας.

RISÖR παραβάν, 216×185 cm €189,00

Ένα παραβάν μπορεί να διαχωρίσει ένα δωμάτιο με πολύ έξυπνο, πρακτικό και εύκολο τρόπο. Αν χρειάζεστε επίσης λίγη περισσότερη ιδιωτικότητα εντός ενός χώρου είναι η ιδανική επιλογή. Η συγκεκριμένη είναι μια μίνιμαλ και διαχρονική λύση που ταιριάζει εύκολα με το υπόλοιπο ντεκόρ.

GRIMSÅS φωτιστικό οροφής €65,00

Σε περίπτωση που αναζητάτε ένα μοντέρνο φωτιστικό οροφής σε οικονομική τιμή το συγκεκριμένο θα σας καλύψει απόλυτα. Κρεμασμένο χαμηλά δίνει ακόμα πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα στη διακόσμηση του χώρου. Είναι ένα ενδιαφέρον φωτιστικό με ένα twist χωρίς να τραβά έντονα το βλέμμα πάνω του.

KORSNING χαλί χαμηλή πλέξη/ριγέ/εσωτερικού/εξωτερικού χώρου, 200×300 cm €99,00

Το να στρώσετε ένα χαλί στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας είναι μια υπέροχη σκέψη που θα αναβαθμίσει τη διακόσμηση οποιουδήποτε εξωτερικού χώρου. Εμείς προτείνουμε αυτό το χαλί με χαμηλή πλέξη που θα πλαισιώσει τέλεια τώρα έναν εξωτερικό και αργότερα έναν εσωτερικό χώρο εάν το επιθυμήσετε.