Τα επιδαπέδια φωτιστικά είναι απαραίτητα στοιχεία για τη διακόσμηση και τη λειτουργικότητα ενός σπιτιού. Παρέχουν ευελιξία, αισθητική αξία και λειτουργικότητα, βοηθώντας στη δημιουργία μιας όμορφης και άνετης ατμόσφαιρας.

Επιλέξτε τα κατάλληλα φωτιστικά που ταιριάζουν με το στιλ του χώρου σας και τις ανάγκες σας, για να αναβαθμίσετε τόσο την εσωτερική διακόσμηση όσο και την καθημερινότητά σας. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικές προτάσεις για να εμπνευστείτε και να ενσωματώσετε την ιδέα στο δικό σας σπίτι.

Τα πλεονεκτήματα των επιδαπέδιων φωτιστικών

Τα φωτιστικά δαπέδου μπορούν εύκολα να μετακινηθούν από το ένα μέρος στο άλλο, επιτρέποντας αλλαγές στη διαρρύθμιση και στη διακόσμηση χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Μπορούν να προσφέρουν κατευθυνόμενο φωτισμό για συγκεκριμένες περιοχές, όπως ένας αναγνωστικός χώρος ή ένα γραφείο, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη φωτεινότητα για διάφορες δραστηριότητες.

Μπορούν να λειτουργήσουν ως κομβικά σημεία στην αισθητική του δωματίου. Με ποικιλία σχεδίων και υλικών, μπορούν να ενισχύσουν το στιλ του χώρου, είτε αυτό είναι μοντέρνο είτε κλασικό είτε βιομηχανικό.

Με τη δυνατότητα ρύθμισης της έντασης του φωτός, μπορείτε να προσαρμόσετε τον φωτισμό ανάλογα με τη διάθεση ή την ώρα της ημέρας, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας ζεστής και φιλόξενης ατμόσφαιρας. Σε σύγκριση με τα επιτραπέζια φωτιστικά, τα φωτιστικά δαπέδου δεν καταλαμβάνουν επιφάνειες τραπεζιών ή πάγκων, εξοικονομώντας έτσι πολύτιμο χώρο.

Είδη επιδαπέδιων φωτιστικών

Φωτιστικά ανάγνωσης: Έχουν κατευθυνόμενο φως και είναι ιδανικά για την ανάγνωση. Συνήθως διαθέτουν ρυθμιζόμενους βραχίονες ή κεφαλές για να κατευθύνετε το φως ακριβώς εκεί που το χρειάζεστε.

Φωτιστικά Torchiere: Ρίχνουν το φως προς τα πάνω, δημιουργώντας διάχυτο φωτισμό στο δωμάτιο. Είναι ιδανικά για την ενίσχυση του γενικού φωτισμού σε έναν χώρο.

Πολλαπλά φωτιστικά (Multi-arm): Διαθέτουν πολλούς βραχίονες ή κεφαλές φωτισμού, επιτρέποντας ευέλικτες επιλογές φωτισμού για διάφορα μέρη του δωματίου.

Διακοσμητικά φωτιστικά: Εκτός από τη λειτουργικότητα, αυτά τα φωτιστικά έχουν εντυπωσιακό σχεδιασμό και συχνά αποτελούν κομβικό στοιχείο στη διακόσμηση του χώρου.

Ποια είναι τα καταλληλότερα σημεία να τοποθετήσετε ένα επιδαπέδιο φωτιστικό

Κοντά σε καθίσματα: Τοποθετήστε τα επιδαπέδια φωτιστικά κοντά σε καναπέδες, πολυθρόνες ή κρεβάτια για να προσφέρετε άμεσο φωτισμό για την ανάγνωση ή άλλες δραστηριότητες.

Σε γωνίες: Τοποθετήστε τα σε γωνίες για να προσθέσετε βάθος και να φωτίσετε σκοτεινά σημεία του δωματίου, κάνοντάς το να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο φιλόξενο.

Σε στρατηγικά σημεία: Χρησιμοποιήστε τα για να αναδείξετε έργα τέχνης, φυτά ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία στο χώρο.

Εμπνευστείτε από τις παρακάτω προτάσεις

KARE Φωτιστικό Δαπέδου Feather Palm Πράσινο 342€
Φωτιστικό Led Δαπέδου Estia – 6W 3500K – Leggenda 579,70€
Φωτιστικό Δαπέδου Irida 1X E27 – Leggenda 579,70€
Κλασικό Χάλκινο Φωτιστικό Δαπέδου με Ρυθμιζόμενη Λευκή Σκιά – Ladas Fix 104,25€
EGLO – Επιδαπέδια Λάμπα Dimmer 1xR7s/230W + 1xG9/33W Mπρονζέ 108,90€
Gubi 9602 Pierre Frey Special Edition Floor Lamp 1.549€
Mogg Amazzonio Floor Lamp 1.229
Φωτιστικό Δαπέδου Προβολέας Ασημί 909€
Qeeboo Kong Xs 370€
Seletti Innerglow 1.290€