Η αρχή και το τέλος της καθημερινής skincare ρουτίνας είναι το πλύσιμο του προσώπου μας, για να απομακρύνουμε ρύπους και μακιγιάζ, ώστε το δέρμα μας να καθαρίσει και να αναπνεύσει κανονικά. Ακόμη κι αν το πλύσιμο του προσώπου μοιάζει μια απλή διαδικασία στην πραγματικότητα δεν είναι.

Υπάρχουν λοιπόν κάποια λάθη που κάνουμε εν αγνοία μας κατά τον καθαρισμό του προσώπου μας με υγρό σαπούνι και νερό με το πιο συχνό από αυτά να είναι πως όταν πλενόμαστε δεν φτάνουμε μέχρι και τη γραμμή των μαλλιών του μετώπου μας. Ποιό είναι το αποτέλεσμα αυτής της παράλειψης;

Aκριβώς επειδή η περιοχή δεν καθαρίζεται σωστά, παραμένουν εκεί υπολείμματα από όλα τα προϊόντα skincare και make up που χρησιμοποιούμε στο πρόσωπό μας και αυτό έχει ως συνέπεια να προκληθεί κάποιο δερματικό ξέσπασμα γνωστό ως acne hairline, με μικρά σπυράκια να εμφανίζονται ακριβώς στο σημείο που τελειώνει η επιδερμίδα και ξεκινά το τριχωτό της κεφαλής μας.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε λοιπόν είναι να μην φοβόμαστε να βρέξουμε λίγο τα μαλλιά μας στις άκρες και να τρίβουμε καλά σε κάθε πλύσιμο το σημείο που ουσιαστικά αποτελεί το κομμάτι ανάμεσα στο δέρμα και τις τρίχες των μαλλιών μας ώστε να αποφύγουμε το δερματικό ξέσπασμα στο σημείο.

Καλύτερα να θυσιάσετε το τέλειο ίσιωμα στις ρίζες των μαλλιών στο λεγόμενο «στεφάνι» του μετώπου παρά να μην το πλύνετε καλά και να κινδυνεύσετε με κάποιο ξέσπασμα ακμής που θα σας ταλαιπωρήσει αρκετά και ίσως χρειαστείτε και τη βοήθεια δερματολόγου για να το αντιμετωπίσετε.