Η κόρη της Cindy Crawford, Kaia Gerber, ακολούθησε τα βήματά της στον χώρο της μόδας και διαγράφει τη δική της σπουδαία πορεία στο modeling, έχοντας γίνει ένα από τα πιο μεγάλα ονόματα του σήμερα.

Η Kaia Gerber, που μοιάζει… εξωφρενικά στη μητέρα της, έχει υπέροχη επιδερμίδα, που περιποιείται σε καθημερινή βάση και μάλιστα αποκάλυψε τη skincare ρουτίνα της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

«Στη skincare ρουτίνα μου, μου αρέσει να κρατάω τα πράγματα απλά, γιατί πιστεύω πολύ στο less is more. Πλένω πάντα το πρόσωπό μου. Ακόμα κι αν δεν φοράω μακιγιάζ, πρέπει να πλύνω το πρόσωπό μου! Ακόμα πιστεύω πολύ στη νιασιναμίδη και τη χρησιμοποιώ μόνιμα», δήλωσε το διάσημο μοντέλο.

Ποια είναι τα οφέλη της νιασιναμίδης και γιατί να την εντάξετε στη ρουτίνα της περιποίησής σας;

Η νιασιναμίδη (ή νικοτιναμίδη) είναι μια υδατοδιαλυτή μορφή της βιταμίνης Β3, που χρησιμοποιείται ευρέως στη φροντίδα της επιδερμίδας, καθώς προσφέρει πολλά οφέλη. Είναι ένα πολυλειτουργικό συστατικό που ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και στα πιο ευαίσθητα, και μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υφή και την όψη της επιδερμίδας.

Βοηθά στην ενίσχυση του φυσικού φραγμού του δέρματος, αυξάνοντας την παραγωγή κεραμιδίων, κάτι που βοηθά το δέρμα να συγκρατεί υγρασία και να παραμένει ενυδατωμένο. Μπορεί να μειώσει την υπερβολική παραγωγή σμήγματος, γεγονός που την καθιστά ιδανική για όσους έχουν λιπαρό ή μεικτό δέρμα.

Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθά στην ηρεμία της επιδερμίδας, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα με ευαίσθητο ή ακνεϊκό δέρμα. Η νιασιναμίδη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων, καθώς ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και συμβάλλει στη βελτίωση του τόνου της. Μειώνει τις σκούρες κηλίδες και τις δυσχρωμίες, δίνοντας έναν πιο ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα. Βοηθά στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών και στην προστασία από τη βλάβη που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία και οι περιβαλλοντικοί ρύποι.

Η νιασιναμίδη είναι ένα από τα πιο ευέλικτα συστατικά περιποίησης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνθήκες δέρματος. Ενσωματώνοντάς την στη ρουτίνα σας, μπορείτε να επωφεληθείτε από τα αντιγηραντικά, ενυδατικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη της, βοηθώντας την επιδερμίδα σας να δείχνει υγιής, φρέσκια και λαμπερή. Επιπλέον, η νιασιναμίδη συνδυάζεται εύκολα με άλλα ενεργά συστατικά, όπως η ρετινόλη, τα οξέα και η βιταμίνη C, ενισχύοντας τις συνολικές επιδράσεις της ρουτίνας σας.

L’ORÉAL PARIS Bright Reveal Ορός Προσώπου με Νιασιναμίδη κατά των Σκούρων Κηλίδων 14,84 €
GARNIER Pure Active Serum Ορός Κατά των Ατελειών, 4% Νιασιναμίδη, AHA +BHA με Άνθρακα 11,47 €
LA ROCHE-POSAY Mela B3 Serum Ορός Εντατικής Δράσης Κατά Των Κηλίδων 34,98 €