Κάποιες γυναίκες που «πιάνουν τα χέρια τους» κάνουν μόνες μανικιούρ στο σπίτι τους και βάφουν τα νύχια τους χωρίς τη βοήθεια κάποιας τεχνίτριας. Αν είστε μία από αυτές, θα έχετε σίγουρα αναρωτηθεί πώς θα εφαρμόσετε σωστά το βερνίκι, ώστε αυτό να μην ξεφτίσει στις άκρες και χαλάσει η εικόνα του χρώματoς. Η απάντηση έρχεται από τους επαγγελματίες και είναι πολύ εύκολο να εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του μανό.

Ουσιαστικά το μόνο που πρέπει να κάνει μια γυναίκα που βάφει μόνη τα νύχια της στο σπίτι με ένα απλό βερνίκι είναι να ξεκινήσει περνώντας μια λεπτή δόση οριζόντια στο άκρο του νυχιού της πριν βάψει τη βάση του, κάτι που συνήθως οι nail artists το κάνουν στο τέλος, αφού έχουν περάσει το μανό για να κλειδώσουν το χρώμα.

Αυτή την οριζόντια κίνηση στην άκρη των νυχιών σας πρέπει να την επαναλαμβάνετε μετά από κάθε στρώση βερνικιού και αν βάζετε top coat να την επαναλαμβάνετε και με αυτό. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πόσο απλό είναι και το μανικιούρ σας θα μένει αναλλοίωτο για πολύ μεγαλύτερο διάστημα: