Το face roller είναι ένα εργαλείο περιποίησης προσώπου που χρησιμοποιείται για μασάζ της επιδερμίδας μας. Πρόκειται συνήθως για έναν μικρό κύλινδρο από ημιπολύτιμο λίθο, όπως νεφρίτη (jade) ή ροζ χαλαζία (rose quartz), ο οποίος είναι στερεωμένος σε μια λαβή. Το face roller έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων που προσφέρει στο δέρμα.

Πολλές γυναίκες το έχουν εντάξει στην καθημερινή τους ρουτίνα περιποίησης του προσώπου και συμφωνούν στο ότι η συστηματική χρήση του βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας τους, μειώνει το πρήξιμο, λειαίνει τις λεπτές γραμμές και αν το συνδυάσουν με την εφαρμογή της ενυδατικής ή αντιρυτιδικής κρέμας τους είναι θαυματουργό. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα οφέλη του face roller:

Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος

Το μασάζ με το roller αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο, προάγοντας την υγιή όψη του δέρματος και ενισχύοντας τη λάμψη του.

Μείωση του πρηξίματος

Το face roller βοηθά στη μείωση του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων, ειδικά αν το εργαλείο είναι κρύο (γι’ αυτό και κάποιες το διατηρούν στο ψυγείο.) Η ψύξη συμβάλλει στη σύσφιξη των πόρων και στη μείωση της φλεγμονής.

Λεμφική αποσυμφόρηση

Το μασάζ με το roller διεγείρει τη λεμφική αποσυμφόρηση, βοηθώντας το σώμα να απομακρύνει τις τοξίνες και να μειώσει την κατακράτηση υγρών στο πρόσωπο.

Χαλάρωση των μυών

Το απαλό μασάζ που προσφέρει το face roller βοηθά στη χαλάρωση των μυών του προσώπου, μειώνοντας την ένταση και το στρες.

Καλύτερη απορρόφηση προϊόντων περιποίησης

Το face roller μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά την εφαρμογή προϊόντων περιποίησης, όπως οροί και ενυδατικές κρέμες, για να ενισχύσει την απορρόφησή τους από το δέρμα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το face roller

Καθαρίστε το πρόσωπό σας και εφαρμόστε το προϊόν περιποίησης, όπως έναν ορό ή λάδι προσώπου. Ξεκινήστε από το κέντρο του προσώπου και κάντε απαλές κινήσεις προς τα έξω, ακολουθώντας τη φυσική κατεύθυνση των μυών και των λεμφικών οδών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μικρότερο άκρο του roller για την περιοχή των ματιών και το μεγαλύτερο άκρο για τα μάγουλα, το μέτωπο και το πιγούνι.

Εστιάστε σε περιοχές όπου νιώθετε ένταση ή πρήξιμο, όπως οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια ή οι σιαγόνες. Μετά από κάθε χρήση, καθαρίστε το face roller με ένα ήπιο σαπούνι και νερό και αφήστε το να στεγνώσει. Χρησιμοποιήστε το roller καθημερινά ή όποτε θέλετε να δώσετε στο δέρμα σας μια αίσθηση φρεσκάδας και τόνωσης.