Yπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ακολουθούν λογαριασμούς στα social media, οι οποίοι δείχνουν σπυράκια να σπάνε, καθώς τους αρέσει να βλέπουν το πύον να βγαίνει από μέσα τους. Τραβηγμένο; Μπορεί. Υπάρχουν, όμως, πολλοί περισσότεροι άνθρωποι που μπαίνουν στη διαδικασία να το κάνουν στο σπυράκι που έβγαλαν στο δικό τους πρόσωπο, για να απαλλαγούν από αυτό, αν και ρισκάρουν.

Το να πιέσει κάποιος ένα σπυράκι, για να βγάλει το πύον από μέσα, μπορεί φαινομενικά να μοιάζει μια λύση για να το ξεφορτωθεί, ωστόσο εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Αφενός, τραυματίζει το δέρμα και δημιουργεί μια πληγή, η οποία θα κάνει αρκετές ημέρες να επουλωθεί και πιθανόν να αφήσει σημάδι.

Αφετέρου φλερτάρει έντονα με μια μόλυνση, κάτι που θα του προκαλέσει πολλά περαιτέρω προβλήματα. Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνει; Βασικά να μην το σπάσει. Να δείξει αυτοκυριαρχία και αυτοσυγκράτηση. Επειδή, όμως, αυτό για πολλούς είναι δύσκολο, υπάρχει ένας τρόπος να βοηθηθούν.

Η διάσημη δερματολόγος Dr. Sandra Lee, που δίνει σχετικές συμβουλές στα social media, έχει τονίσει πως ο καλύτερος σύμμαχος για να γίνουν δυο δουλειές ταυτόχρονα απέναντι στο αντιαισθητικό σπυράκι είναι τα pimple patches.

Πρόκειται για μικρά επιθέματα, τα οποία τοποθετούμε πάνω στο σπυράκι, και αφενός δεν το βλέπουμε, ώστε να μη μπαίνουμε στον πειρασμό να το σπάσουμε, αφετέρου απορροφούν αυτά το πύον με ευγενικό τρόπο από μέσα και όταν τα αφαιρέσουμε η επιδερμίδα μας στο συγκεκριμένο σημείο είναι επίπεδη, καθώς το σπυράκι και ό,τι περιέχει έχει φύγει.

Μάλιστα, υπάρχουν πλέον και ακόμη πιο εξειδικευμένα pimple patches, τα οποία τοποθετούνται πάνω στην περιοχή που ξεκινά να φαίνεται πως θα δημιουργηθεί ένα σπυράκι (ξέρετε αυτή η κοκκινίλα με τον σχετικό πόνο), προλαβαίνοντας το πρόβλημα στη γέννησή του. Το θέμα είναι πως τα pimple patches πραγματικά λειτουργούν και δεν είναι ουτοπία.

Αν χρησιμοποιήσετε τα ειδικά επιθέματα που προορίζονται για τα πρώιμα σπυράκια, δεν θα βγουν ποτέ, ενώ αν χρησιμοποιήσετε τα επιθέματα για τα ώριμα σπυράκια, μόλις σε έξι ώρες- ναι καλά διαβάσατε, βάλαμε χρονόμετρο- όλο το πύον θα έχει μείνει πάνω τους και δεν θα έχετε τραυματίσει το δέρμα σας, άρα θα έχετε απαλλαγεί από τις ημέρες που θα κυκλοφορείτε με μια ουλή που θα σας εκνεύριζε όσο και το ίδιο το σπυράκι. Yπάρχει και η πολύ λεπτή εκδοχή τους, τα επιθέματα ημέρας, πάνω στα οποία μπορείτε να εφαρμόσετε ακόμη και make up, καθώς είναι αόρατα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Τα καλύτερα από όσα δοκιμάσαμε είναι αυτά του brand «Peace Out», που θα τα βρείτε στα Sephora:

Peace Out Skincare Επιθέματα Θεραπείας Ακμής – Μικροδιάτρηση 19,95


Peace Out Skincare Patches Peace Out Spots 21,95
Peace Out Skincare Acne Day Dot – Anti Acne Patches 19,95