Οι φύτρες ή αλλιώς «baby hair» είναι αυτά τα κοντά μεν, αδάμαστα δε μαλλιά, που όλες έχουμε είτε στη γραμμή του μετώπου, είτε στον αυχένα, είτε κάπου αλλού στο κεφάλι μας και μπορεί να γίνουν πραγματικά πολύ ενοχλητικά, καθώς δυσκολεύουν τα χτενίσματά μας και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε.

Μπορεί οι φύτρες να δείχνουν πως τα μαλλιά μας ξαναγεννιούνται και μεγαλώνουν, ωστόσο ακριβώς επειδή είναι κοντά και αδύναμα δε μπορούμε να τα δαμάσουμε. Κάποιες γυναίκες καταφεύγουν στη λύση του λέιζερ αποτρίχωσης, ειδικά αν οι φύτρες βρίσκονται στον αυχένα, και τις ξεφορτώνονται μια κι έξω, ενώ κάποιες επεμβαίνουν και σε αυτές που υπάρχουν στη γραμμή του μετώπου. Αν όμως δεν θέλετε ή δε μπορείτε να καταφύγετε στη λύση της μόνιμης αποτρίχωσης, υπάρχει μια εναλλακτική λύση.

Πρόκειται για την τεχνική βαφής «Scandi Hairline», η οποία γίνεται στις φύτρες των μαλλιών σας και βάφει ή ξανοίγει τα «baby hair», ενώ ταυτόχρονα φωτίζει το πρόσωπο. Αυτή η τεχνική ταιριάζει περισσότερο στις γυναίκες με ξανθά μαλλιά, καθώς αυτές είναι που δεν θα μπορούσαν ούτως ή άλλως να κάνουν λέιζερ, καθώς δεν εντοπίζει τα ξανθά μαλλιά. Γενικότερα, όμως, συνιστάται στις γυναίκες με σχετικά ανοιχτόχρωμα μαλλιά.

Πώς ακριβώς λειτουργεί η τεχνική «Scandi Hairline:» Ένας έμπειρος κομμωτής βάφει τις φύτρες σας σε μια απόχρωση ίδια με το χρώμα των υπόλοιπων μαλλιών σας, για να τις «εξαφανίσει», ωστόσο πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικός, ώστε να δέσει το ξάνοιγμα με το χρώμα στο υπόλοιπο κεφάλι.