Kανονικά θα έπρεπε να κρύψω το ότι προτιμώ να φοράω κρέμα προσώπου με αντηλιακό δείκτη προστασίας αντί για αντηλιακό, ειδικά τις ημέρες που κυκλοφορώ στην πόλη και όχι στην παραλία. Όμως θα είμαι ειλικρινής και θα παραδεχτώ πως ταιριάζει καλύτερα στην επιδερμίδα μου μια κρέμα προσώπου με SPF παρά αντηλιακό μαζί με την ενυδατική μου. Κι από τη στιγμή που η ενυδατική με καλύπτει σχεδόν όσο και το να φορώ ξεχωριστά αντηλιακό, τότε απλά επιλέγω την κατάλληλη κρέμα.

Στα πλεονεκτήματα της ενυδατικής κρέμας με SPF είναι πως απορροφάται τέλεια χωρίς να αφήνει λευκά υπολείμματα, ενώ απλώνεται εύκολα και δεν βαραίνει την επιδερμίδα επιπλέον, κάτι που μπορεί να προκαλέσει λιπαρότητα σε δέρματα με τάσεις ακμής άρα να οδηγήσει και σε εμφάνιση ατελειών. Παρακάτω θα επισημάνουμε τι πρέπει να προσέξετε αν επιλέξετε μια ενυδατική κρέμα με δείκτη SPF.

To πρώτο λοιπόν στο οποίο πρέπει να δώσετε σημασία είναι ο δείκτης αντηλιακής προστασίας (SPF) να είναι υψηλός, δηλαδή τουλάχιστον 30 και παραπάνω και η ένδειξη ευρέος φάσματος UVB/UVA/PA++++. Πρέπει επίσης να προσέξετε να εφαρμόζετε τη σωστή ποσότητα προϊόντος, ώστε να καλύπτεται ολόκληρη η επιδερμίδα του προσώπου σας για να είστε πλήρως προστατευμένη.

Ωστόσο, αυτή η εναλλακτική, καλό είναι να χρησιμοποιείται μόνο όταν κυκλοφορείτε ένα πρωινό στην πόλη και όχι όταν πηγαίνετε στη θάλασσα ή στην πισίνα. Εκεί το ιδανικό είναι να βάλετε κανονικά αντιηλιακό, καθώς η έκθεση της επιδερμίδας σας στον ήλιο είναι πολύ μεγαλύτερη.

Oι προτάσεις μας

Nivea Cellular Luminous 630 Cream SPF50 40ml 13,06€
Vichy Liftactiv Supreme Κρέμα Προσώπου Ημέρας με Υαλουρονικό Οξύ και SPF30 για Αντιγήρανση 50ml 26,50€
Avene DermAbsolu Replenishing Tinted Cream SPF30 40ml 35,93€
La Roche-Posay Effaclar Duo+ SPF30 40ml 12,44€