Έπειτα από τα γνωστά skin tints που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο το τελευταίο διάστημα, έφτασε η ώρα να μιλήσουμε και για τα αντιηλιακά που μπορούν να αλλάζουν χρώμα, τα οποία είναι ό,τι πιο hot παγκοσμίως ενόψει του καλοκαιριού. Να ξεκαθαρίσουμε στο σημείο αυτό ότι δεν αναφερόμαστε στα αντιηλιακά που περιέχουν χρώμα, αλλά σε αντηλιακές κρέμες που έχουν άλλο χρώμα αρχικά και αποκτούν σταδιακά άλλο χρώμα μετά την εφαρμογή τους στο δέρμα μας.

Οι συγκεκριμένες κρέμες, ενώ σε πρώτη όψη έχουν λευκό χρώμα και θυμίζουν τα συνηθισμένα αντηλιακά που γνωρίζουμε, μόλις έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα μας η απόχρωση τους αρχίζει να αλλάζει και γίνεται καφετί, και μάλιστα σε διαφορετική απόχρωση στην καθεμία μας, αφού προσαρμόζονται στον φυσικό τόνο του προσώπου μας. Οι κρέμες αυτές είτε έχουν αντιηλιακή προστασία είτε όχι, σίγουρα μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον, αφού αυτή η μετατροπή στο χρώμα τους μοιάζει μαγική.

Nα θυμίσουμε εδώ πως σε προηγούμενο άρθρο μας έχουμε μιλήσει για τα colour changing lip balms.

Τι ακριβώς σημαίνει όμως “colour-changing”;

Πρόκειται για καλλυντικά, όπως για παράδειγμα ενυδατικές κρέμες, αντιηλιακά, κραγιόν και balms, που περιέχουν ειδικές χρωστικές στις συνθέσεις τους, οι οποίες προσαρμοζόμενες στο pH της επιδερμίδας και αλλάζουν σταδιακά στην τελική τους απόχρωση, όταν εφαρμοστούν πάνω στην επιδερμίδα ή στα χείλη μας. Αυτή η διαδικασία προσαρμογής της τονικότητας στο δέρμα και τα χείλη κάθε ανθρώπου μπορεί να γίνει σε όλους ανεξαιρέτως και παρουσιάζει κάποιες διαφορές στην απόχρωση ανάλογα με το φυσικό χρώμα δέρματος του καθενός. Καταλαβαίνουμε πως κάτι τέτοιο ακούγεται βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας και προφανώς και θα γινόταν viral σε όλα τα social media.

Ένα παράδειγμα color-changing αντιηλιακού αποτελεί αυτό της Colorescience, που συγκεντρώνει εκατομμύρια αναζητήσεις στα social media. Πρόκειται για το Sunforgettable Total Protection Face Shield Flex SPF 50. Πράγματι, είναι ένα αντιηλιακό προϊόν με ενυδατική, πλούσια σε αντιοξειδωτικά φόρμουλα, που τροφοδοτείται από την πατενταρισμένη τεχνολογία EnviroScreen®: αυτό σημαίνει ολοκληρωμένη άμυνα ενάντια στις UVA/UVB, το μπλε φως, τη ρύπανση και την υπέρυθρη ακτινοβολία. Ενώ το αρχικό χρώμα της σύνθεσης είναι λευκό, γίνεται καφέ με το που απλώνεται στο πρόσωπο και παίρνει το χρώμα της δικής σου επιδερμίδας. Σημαντική προϋπόθεση βέβαια είναι να έχεις επιλέξει την πιο κοντινή σε σένα απόχρωση (fair, medium, tan).

@abbybaffoe

What is this sorcery!!!! Soooooo pretty im shook 🤌🏼 #colorsciencespf #colorchangingspf #makeuphacks

♬ original sound – Abby Baffoe