Τα προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ που αλλάζουν χρώμα έχουν κατακλύσει το feed μας στα social media εδώ και αρκετό καιρό. Από αντιηλιακά μέχρι σκιές ματιών, τα color-changing καλλυντικά φαίνεται πως έχουν έρθει για να μείνουν, αφού ποτέ δεν θα σταματήσουν να μας εντυπωσιάζουν. Και πώς να μην το κάνουν άλλωστε; Όταν βλέπεις ένα προϊόν με πράσινο ή ακόμα και μαύρο χρώμα να γίνεται ροζ μόλις έρθει σε επαφή με το δέρμα σου, λογικό είναι να απορείς.

Τι ακριβώς σημαίνει, όμως, «color-changing»; Πρόκειται για καλλυντικά, όπως για παράδειγμα ενυδατικές κρέμες, αντιηλιακά, κραγιόν και balms, που περιέχουν ειδικές χρωστικές στις συνθέσεις τους, οι οποίες προσαρμόζονται στο pH της επιδερμίδας μας και αλλάζουν σταδιακά στην τελική απόχρωση, όταν εφαρμοστούν πάνω στο πρόσωπο ή στα χείλη μας. Η προσαρμογή της τονικότητας γίνεται σε όλες ανεξαιρέτως με μεγάλη επιτυχία. Η μόνη διαφορά που παρουσιάζεται είναι στην τελική απόχρωση, η οποία καθορίζεται από το φυσικό χρώμα δέρματος της καθεμίας.

Τα κραγιόν ή lip balms που αλλάζουν χρώμα είναι ένα από τα τελευταία trends που έχουν μαγνητίσει το βλέμμα όλων των beauty lovers. Λόγω της σύστασής τους είναι συνήθως πολύ ενυδατικά και έχουν διάφανες ή απαλές ροζ αποχρώσεις. Όταν έρχονται σε επαφή με τα χείλη μας, η ιδιαίτερη φόρμουλά τους αντιδρά με το pH του δέρματός μας και μετατρέπεται σε διαφορετικό χρώμα, το οποίο συνήθως είναι πιο έντονο ή σκούρο, ανάλογα πάντα με το φυσικό χρώμα των χειλιών μας. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι ποτέ η απόδοση δεν είναι ίδια σε όλες μας, κάτι το οποίο τα καθιστά μοναδικά για εμάς, αφού ακόμα κι αν έχουμε το ίδιο κραγιόν με μία φίλη μας, η απόχρωση της καθεμίας θα είναι πάντα unique.

Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να δείτε πώς λειτουργούν τα color-changing lip balms.

@slashedbeauty

Wasnt expecting this!!! @winkylux sent me their Flower Balm and my shade turned out much brighter than expected! 🌸 What do you think?? #winkylux #makeupreview #makeuptryon #flowerbalm #winkyluxlipbalm #coolmakeup #colorchanginglipstick #budgetbeauty #drugstoremakeup

♬ Flowers – Miley Cyrus
@misskrissym

I wasn’t expecting this Black lip balm to turn this color😳😮 @Givenchy Beauty #blacklipstick #givenchybeauty #colorchanginglipbalm #blacklipbalm vc: @Makeupbybrooktiffany

♬ original sound – Kristen Marie