Όταν ψάχνετε ένα προϊόν ενυδάτωσης σώματος, τότε έχετε στη διάθεσή σας τρεις επιλογές: τις κρέμες σώματος, τις λοσιόν σώματος και τα βούτυρα σώματος (γνωστά και ως body butters.) Eίναι εύκολο να καταλάβει κανείς από την υφή τους πως είναι διαφορετικά, ωστόσο ποιες ακριβώς είναι οι διαφορές τους και πώς θα καταλάβετε ποιο είναι το κατάλληλο για τις δικές σας ανάγκες και την επιδερμίδα;

Oυσιαστικά, πρόκειται για τρία παρεμφερή προϊόντα που στοχεύουν στην ενυδάτωση του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν διακριτική μυρωδιά, που αποτελεί την τέλεια βάση για την εφαρμογή του αρώματός σας, ωστόσο έχουν διαφορές ως προς τη σύσταση και το επίπεδο ενυδάτωσης που προσφέρουν. Το πιο ελαφρύ προϊόν από όλα είναι η λοσιόν, έπεται η κρέμα και το «βαρύ πυροβολικό» είναι το βούτυρο.

Λοσιόν ή γαλάκτωμα σώματος

Πρόκειται για ένα προϊόν που δεν έχει καθόλου λιπαρή υφή καθώς δεν περιέχει έλαια, αλλά υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, απορροφάται γρήγορα από το δέρμα και αφήνει μια ελαφριά αίσθηση δροσιάς. Είναι ιδανικό προϊόν περιποίησης σώματος για το καλοκαίρι, καθώς αφήνει την επιδερμίδα ανάλαφρη και δεν την βαραίνει. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως σε κανονικούς και λιπαρούς τύπους δέρματος.

ΒΟDΥ LΟΤΙΟΝ WHITE INFUSION

Κρέμα σώματος:

Είναι το αμέσως πιο λιπαρό προϊόν από τη λοσιόν και έχει μέτρια περιεκτικότητα σε έλαια. Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση με διάρκεια, καθώς έχει την ιδιότητα να «κλειδώνει» την υγρασία στην επιδερμίδα. Είναι ιδανικό προϊόν για τις ξηρές επιδερμίδες και ανάλογα με την υφή της, που ποικίλλει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλο το χρόνο. Κοινώς είναι η μέση λύση ανάμεσα στα τρία προϊόντα και γι’ αυτό είναι και το πιο δημοφιλές.

BODY CREAM PURE

Βούτυρο σώματος:

To πιο παχύρευστο προϊόν από όλα είναι πολύ πλούσιο σε έλαια και έχει χαμηλή περιεκτικότητα νερού. Περιέχει συνήθως βούτυρα, όπως το καριτέ και πολλά έλαια, αργεί να απορροφηθεί από το δέρμα και προσφέρει βαθιά ενυδάτωση σε πολύ ξηρές επιδερμίδες, ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες, ενώ είναι ιδανικό για τα δύσκολα σημεία του σώματός μας όπως οι αγκώνες και οι φτέρνες.

BODY BUTTER BLACK COFFEE & TONKA