Έχετε ξεκινήσει να απολαμβάνετε τα μπάνια σας είτε στη θάλασσα είτε σε κάποια πισίνα και φροντίζετε το σώμα και το πρόσωπό σας χρησιμοποιώντας αντηλιακό για να μην καείτε. Τι πρέπει να κάνετε όμως και για τα μαλλιά σας, τα οποία και αυτά έχουν τις δικές τους ανάγκες για να προστατευθούν από το θαλασσινό νερό, το χλώριο της πισίνας και την ηλιακή ακτινοβολία;

To καλοκαίρι, τα μαλλιά μας είναι φυσικό να υποστούν μια σχετική ταλαιπωρία καθώς βουτάμε στο θαλασσινό νερό που περιέχει αλάτι και στο νερό της πισίνας που περιέχει χλώριο, επομένως πρέπει να προσέχουμε να τα ξεπλένουμε κάθε φορά που βγαίνουμε από τη θάλασσα ή την πισίνα, για να απομακρύνουμε τα συστατικά που μπορεί να τα βλάψουν, αλλά και να τα προστατεύσουμε από τον ήλιο που θα επηρεάσει το χρώμα τους, ειδικά εάν είναι βαμμένα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι πως μετά από κάθε βουτιά μας πρέπει να κάνουμε ένα ντους και να ρίχνουμε άφθονο νερό στα μαλλιά μας. Στη συνέχεια, πρέπει να τα χτενίζουμε ευγενικά με μια χτένα που έχει αραιά δόντια για να αποφεύγουμε το σπάσιμο.

Ξύλινη χτένα για ξεμπέρδεμα των μαλλιών 5,99€
Cloud Comb in Pink 13€
Flower Comb in Dark Brown 18€

Είναι απαραίτητο να εφαρμόζουμε ένα leave in προϊόν που τα ενυδατώνει και τα μαλακώνει, ενώ ιδανικά περιέχει αντηλιακή προστασία. Αν δεν μας αρέσει κάποιο που να τα περιέχει όλα, τότε χρησιμοποιούμε δυο προϊόντα, ένα leave in για ενυδάτωση και ένα αντηλιακό μαλλιών.

Hei Poa Hair Milky Spray Detangling Nourishing Repair 19,10€
Kerastage Soleil CC Creme UV Sublime Αντηλιακή CC Κρέμα Μαλλιών 25,87€
Hair Oil Mask 3in1 24,50€
Bumble and Bumble Hairdresser’s Invisible Oil Ultra Rich – Treatment lotion for dry hair 46,95€

Tέλος, αφού ξεπλύνουμε, ενυδατώσουμε και βάλουμε αντηλιακό στα μαλλιά μας, αν είναι μακριά και μας ζεσταίνουν, καλύτερα να μη χρησιμοποιήσουμε λαστιχάκι ή scrunchie όταν είναι βρεγμένα, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο της τρίχας. Ιδανικά χρησιμοποιούμε ένα κομψό κλάμερ (hair clip) για να τα πιάσουμε ψηλά και να μη ζεσταινόμαστε μέχρι να ξαναπέσουμε στο νερό.

Big Mamma in Light Brown 14€
Big Mamma in Pink 14€
Baby Mamma in White 9,99€

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να δέσετε ένα φουλάρι στα μαλλιά σας που θα κρατήσει τα μαλλιά σας προστατευμένα από την ηλιακή ακτινοβολία και θα προσθέσει στιλ στην εμφάνισή σας.

Αν ακολουθήσετε όλα τα παραπάνω βήματα, το Σεπτέμβριο όχι μόνο τα μαλλιά σας δεν θα χρειαστούν κόψιμο, αλλά θα είναι πιο υγιή και λαμπερά από ποτέ. Μας ευχαριστείτε το φθινόπωρο.