Η κυτταρίτιδα είναι ένα κοινό πρόβλημα που επηρεάζει κυρίως τις γυναίκες και εμφανίζεται συνήθως στους μηρούς, τους γλουτούς και την κοιλιά. Οι κρέμες κατά της κυτταρίτιδας αποτελούν μια δημοφιλή επιλογή για όσες επιθυμούν να μειώσουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας και να βελτιώσουν την υφή του δέρματος.

Οι κρέμες αυτές υποστηρίζουν ότι βοηθούν στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας μέσω της ενυδάτωσης, της σύσφιξης και της λείανσης του δέρματος. Οι κρέμες κατά της κυτταρίτιδας περιέχουν συνήθως ενεργά συστατικά που στοχεύουν στη βελτίωση της κυκλοφορίας, την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και τη μείωση της κατακράτησης υγρών.

Κάποια από τα πιο κοινά συστατικά περιλαμβάνουν

Καφεΐνη: Ενισχύει τη μικροκυκλοφορία και μπορεί να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των λιποκυττάρων.
Ρετινόλη: Βοηθά στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο σφριγηλό.
L-καρνιτίνη: Συμμετέχει στην καύση του λίπους και την απομάκρυνση των τοξινών.
Εκχυλίσματα φυτών: Όπως το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού και η centella asiatica (Gotu Kola), που έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Πεπτίδια: Προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.


Οι κρέμες κατά της κυτταρίτιδας εφαρμόζονται τοπικά στις περιοχές με πρόβλημα – Πώς λειτουργούν

Κρατούν το δέρμα ενυδατωμένο, φαίνεται πιο λείο και ελαστικό. Ενισχύουν την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος, κάνοντάς το να φαίνεται πιο τεντωμένο. Κάποιες κρέμες βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών και τη μείωση της κατακράτησης υγρών, κάνοντας την κυτταρίτιδα λιγότερο ορατή. Τα αποτελέσματα μπορεί να χρειαστούν μερικές εβδομάδες τακτικής χρήσης για να γίνουν ορατά. Για βέλτιστα αποτελέσματα, οι κρέμες κατά της κυτταρίτιδας συχνά συνιστώνται να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή, άσκηση και επαρκή ενυδάτωση.

Οι κρέμες δεν μπορούν να αλλάξουν τη δομή του συνδετικού ιστού που προκαλεί την κυτταρίτιδα, αλλά μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση της επιδερμίδας. Τα αποτελέσματα είναι συχνά προσωρινά και απαιτείται συνεχής χρήση για να διατηρηθούν. Κάποια άτομα μπορεί να εμφανίσουν αλλεργικές αντιδράσεις ή ερεθισμό από τα συστατικά των κρεμών.

Oι προτάσεις

G.o.a.t. Slimming Firming Cream 150 ml 17,90 €
COCOSOLIS SKIN Anti-cellulite Dry Oil 110ML 24,50 €
ELANCYL My Coach! Κρέμα για Κυτταρίτιδα & Αδυνάτισμα 27,26 €
SOMATOLINE Κρέμα Κατά Της Κυτταρίτιδας 41,87 €
NATURA SIBERICA Body Desserts Tropical Sorbet Κρέμα Σώματος Κατά Της Κυτταρίτιδας 11,46 €
SOMATOLINE Μάσκα κατά της Κυτταρίτιδας 38,44 €
LIERAC Body Sculpt Κρυοενεργό Συμπύκνωμα Κατά Της Κυτταρίτιδας 28,52 €
COLLISTAR Gel Κρυοτονικής Δράσης Κατά Της Κυτταρίτιδας 40,50 €