Ίσως αναρωτιέστε τι μπορεί να ανταγωνιστεί το ροζ στο makeup. Μα, το ροδακινί φυσικά! Και το βλέπουμε παντού γύρω μας, αφού το ροδακινί είναι σταθερά αγαπημένη επιλογή από beauty gurus, influencers, makeup artists και οίκους μόδας σε όλον τον κόσμο. Φέτος, όμως, είναι μία ιδιαίτερη χρονιά για τις ροδακινί αποχρώσεις διότι όλα τα φώτα είναι πάνω τους. Και εξηγώ:

Η Pantone, η γνωστή εταιρία που έχει δημιουργήσει το δικό της χρωματικό μοντέλο, το οποίο χρησιμοποιείται παγκοσμίως στον γραφιστικό σχεδιασμό, τον σχεδιασμό μόδας και προϊόντων, κάθε χρόνο επιλέγει το αγαπημένο της χρώμα. Για το 2024, το Pantone Color of the Year είναι το «Peach Fuzz», μια απαλή ροζ-ροδακινί απόχρωση που σε κάνει να αισθάνεσαι ζεστασιά και μόνο που την κοιτάς.

Εκτός αυτού, το ροδακινί είναι η τέλεια απόχρωση και σύμφωνα με τη χρωματική θεωρία, διότι περιέχει σχεδόν κάθε τόνο. Ανεξάρτητα από το πόσο ανοιχτόχρωμη ή πιο βαθιά απόχρωση έχει το δέρμα σας, το ροδακινί χρώμα θα προσθέσει μια έξτρα ζεστή λάμψη.

Επιπλέον, οι πορτοκαλί τόνοι του μπορούν εύκολα να εξουδετερώσουν τα ανεπιθύμητα μπλε ή γκρι σημεία του δέρματος, όπως για παράδειγμα κάτω από τα μάτια, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα πολύ πιο φωτεινό πρόσωπο, χωρίς να χρειαστεί να εφαρμόσουμε μεγάλη στρώση concealer.

Το peach makeup έχει ροζ, πορτοκαλί, κόκκινους και κίτρινους τόνους, οπότε ταιριάζει σε όλους τους τύπους επιδερμίδας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε τη σωστή απόχρωση που θα ταιριάξει καλύτερα σε εσάς. Γενικά, όσο πιο ανοιχτόχρωμο το δέρμα σας, τόσο πιο φωτεινή απόχρωση θα πρέπει να επιλέξετε.

Πώς εφαρμόζουμε το peach makeup

Λόγω του ότι είναι μία εντελώς φυσική απόχρωση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα χείλη, στα μάγουλα και τα βλέφαρα και, μάλιστα, το καλύτερο αποτέλεσμα θα το έχουμε όταν το εφαρμόσουμε σε όλα αυτά τα σημεία συνδυαστικά, διότι θα μας δώσει συνολική λάμψη στο πρόσωπο. Στο σημείο αυτό, είναι στην ευχέρεια της καθεμιάς το πόσο έντονο ή ήσυχο θέλει το look της.

Πάντως οι makeup artists προτείνουν, αν θέλετε να έχετε ένα μονοχρωματικό look, στην περίπτωση μας ένα peach look, να εφαρμόσετε μικρές ποσότητες makeup και στη συνέχεια να προσθέτετε σιγά-σιγά όσο θέλετε, για να αποφύγετε το τελικό αποτέλεσμα να μην φαίνεται φυσικό.

Αφού φυσικά έχετε εφαρμόσει το peach makeup σας στα σημεία που θέλετε, με τη μορφή σκιάς ματιών, ρουζ, κραγιόν ή lip balm ή ακόμα και contour sticks, ολοκληρώνετε το μακιγιάζ σας με ένα highlighter της επιλογής σας, ώστε να απογειώσετε τη λάμψη του look σας.

Αν θέλετε να πάρετε λίγη έμπνευση για το πώς θα πετύχετε το peach makeup, δείτε εδώ πώς το κάνει η Kylie Jenner.