Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τη βασιλική σύζυγο Camilla στο Wimbledon, όπου βρέθηκε για να παρακολουθήσει έναν αγώνα τένις ντυμένη με ένα μπεζ φόρεμα, χρυσά σκουλαρίκια, μια καρφίτσα και κρατώντας μια τσάντα «Lady Dior» σε ασορτί απόχρωση.

Αν δεν τις ένωνε η μοίρα, θα κρατούσε απλά μία από τις πιο εμβληματικές τσάντες του γαλλικού οίκου μόδας. Όμως η τσάντα που κρατούσε, από το 1996 και μετά μετονομάστηκε από «Chouchou» σε «Lady Dior» προς τιμήν της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Και η ιστορία έχει ως εξής:

Tη συγκεκριμένη τσάντα την είχε κάνει δώρο στην Diana η πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Bernadette Chirac, σύζυγος του Jacques Chirac κατά την επίσκεψή της πριγκίπισσας στο Παρίσι. Σύμφωνα με το Tatler, η Diana αγάπησε τη συγκεκριμένη τσάντα με την πρώτη ματιά και «έγινε αμέσως η αγαπημένη της τόσο, που τη φορούσε πρωί και βράδυ ενώ αγόρασε αρκετές ακόμα από το Harrods μετά την επιστροφή της στο Λονδίνο». Την κράτησε ακόμη και στο Met Gala το 1996 σε μπλε απόχρωση.

Από το 1995 που ξεκίνησε να την κρατάει μέχρι και τον θάνατό της στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, όπου σκοτώθηκε μαζί με τον σύντροφό της Ντόντι Αλ Φαγέντ το καλοκαίρι του 1997, είχε γίνει η αγαπημένη της τσάντα και ο οίκος Dior από το 1996 της έδωσε το όνομα «Lady Dior» ενσωματώνοντας στην ονομασία της τσάντας τον τίτλο ευγενείας που είχε η Νταϊάνα πριν παντρευτεί τον τότε πρίγκιπα Κάρολο και γίνει πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Η τσάντα «Lady Dior» κυκλοφορεί ακόμη σε πολλές παραλλαγές χρωμάτων και μεγεθών και είναι ένα από τα best seller κομμάτια του οίκου. Ενδεικτικά, μία mini «Lady Dior» κοστίζει 4.700 ευρώ στο επίσημο site του οίκου, ενώ σε μερικές εκδοχές της είναι sold out.

Mini Lady Dior Bag Powder Pink Cannage Lambskin 4.700 €