Το καλοκαίρι είναι πλέον εδώ για τα καλά και όσο και να το λατρεύουμε, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι κάποιες φορές είναι ολίγον τι δύσκολο να ανταπεξέλθουμε στις υψηλές θερμοκρασίες του. Το παν είναι να επιλέγουμε κομμάτια που αφήνουν το σώμα μας να αναπνέει, δεν κολλάνε πάνω μας και αντανακλούν όσο το δυνατό περισσότερο τις ακτίνες του ηλίου. Επιλέγουμε τα αξεσουάρ μας με την ίδια λογική, ώστε να μην απορροφούν τη θερμότητα.

Για τους παραπάνω λόγους, συγκεντρώσαμε τα must-have items του καλοκαιριού που θα σας βοηθήσουν να φαίνεστε όσο το δυνατόν πιο δροσερές και άνετες, ενώ διατηρείτε τη μοδάτη αισθητική σας.

Σανδάλια

Ήρθε η ώρα να αποχωριστούμε προσωρινά τις αγαπημένες μας μπότες και τα κλειστά παπούτσια και η σκυτάλη να περάσει στα σανδάλια και τις εσπαντρίγιες, με τακούνι ή χωρίς, τα οποία είναι ιδανικά για το καλοκαίρι. H παρακάτω πρόταση της Miu Miu είναι εξαιρετική, αν όχι για να την αγοράσουμε, τουλάχιστον να την αντιγράψουμε.

Lyb Πέδιλα & Σανδάλια Miu Miu 630€

Mesh μπαλαρίνες

Μία ωραία εναλλακτική, αν δεν θέλουμε να φορέσουμε ανοιχτά παπούτσια, είναι οι mesh μπαλαρίνες, οι οποίες αυτή τη σεζόν είναι από τα πιο trendy items. Παρακάτω μία πρόταση για να εμπνευστείτε.

Chistopher Esber Minette crystal-embellished flats, Mytheresa 790€


Λινά υφάσματα

Αν υπάρχει ένα ύφασμα που να μπορεί να θεωρηθεί δροσερό και κατάλληλο για το καλοκαίρι, αυτό είναι το λινό. Μπορεί να φορεθεί από πουκάμισα και παντελόνια, μέχρι φορέματα και ολόσωμες φόρμες, ενώ μπορούμε να είμαστε σίγουρες ότι θα δείχνουμε κομψές. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε τόσα χρήματα όσα στην παρακάτω πρόταση, αλλά μπορείτε να «κλέψετε» την ιδέα πριν βγείτε στα μαγαζιά.

Ramage print lessivé linen slouchy trousers, Brunello Cucinelli 1.450€


Φορέματα

Τα φορέματα αυτή την περίοδο είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας. Είτε πρόκειται για mini είτε για maxi μήκος, ένα ριχτό αέρινο φόρεμα θα μας δώσει την αίσθηση της ελευθερίας και της άνεσης που χρειαζόμαστε όλες τις ώρες της ημέρας. Ένα έντονο χρώμα θα αναδείξει την ηλιοκαμμένη επιδερμίδα σας, ενώ ένα σχέδιο με cut-outs θα εξασφαλίσει ότι είστε στο πνεύμα της εποχής. Για παράδειγμα (και έμπνευση), η παρακάτω πρόταση.

Zimmermann, Raie cutout linen midi dress, Mytheresa 556€


Tank top

Το tank top έχει υπάρξει το hero item προηγούμενων καλοκαιρινών σεζόν και φέτος, όμως, του αξίζει μία θέση στη λίστα με τα must fashion κομμάτια του καύσωνα. Συνδυάζεται με φούστες, σορτς και wide-leg παντελόνια, ενώ μας δίνει την απαραίτητη άνεση και δροσιά στο πάνω μέρος του σώματος. Απλό, διαχρονικό και απόλυτα cool.

Toteme, ribbed stretch organic cotton-jersey tank, Net-A-Porter 90€

Σορτς

Τα σορτς και οι βερμούδες επιστρέφουν δυναμικά και φέτος στην καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα μας και αποτελούν ένα από τα πιο σωτήρια κομμάτια της. Από καθημερινές μέχρι και πιο επίσημες εμφανίσεις, το σορτς «φωνάζει» καλοκαίρι και διακοπές. Κι εμείς το ακούμε.

Alessandra Rich, Alessandra Rich Spike Embellished Denim Shorts, Cettire 287,93€