Υπάρχει μια νέα τάση απώλειας βάρους που κάνει το γύρο του TikTok και περιλαμβάνει την προσθήκη λεμονιού στον καφέ σας, αναφέρει το Today. Η ιδέα είναι ότι τα εσπεριδοειδή θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας και να κάψετε λίπος, οδηγώντας σε απώλεια βάρους. Αλλά λειτουργεί όντως αυτή η λεγόμενη «δίαιτα του καφέ με λεμόνι»;

Απώλεια βάρους: Τι είναι η δίαιτα του καφέ με λεμόνι, που έχει γίνει viral στο Tiktok

Καφές με λεμόνι

Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι το λεμόνι μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Η ιδέα πιθανώς προέρχεται από ανθρώπους που πιστεύουν ότι η κατανάλωση νερού με λεμόνι μπορεί να τους βοηθήσει να χάσουν βάρος, αλλά οι ειδικοί λένε ότι ούτε πίσω από αυτή την πρακτική υπάρχουν στοιχεία. Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Samantha Cassetty και όσα αναφέρει το healthdigest.com η προσθήκη λεμονιού στο νερό σας μπορεί να το κάνει πιο νόστιμο και να σας κρατήσει ενυδατωμένους, αλλά ο μόνος τρόπος για να χάσετε βάρος είναι να δημιουργήσετε έλλειμμα θερμίδων τρώγοντας λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίτε. «Δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε ένα όφελος από την προσθήκη λεμονιού στον καφέ σας», σημείωσε η Cassetty.

Πραγματικά δεν έχει σημασία τι προσθέτετε στον καφέ σας αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, αρκεί να έχετε έλλειμμα θερμίδων με ό,τι άλλο τρώτε και πίνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι ειδικοί προειδοποίησαν, επίσης, τους χρήστες του TikTok να είναι επιφυλακτικοί με τις διατροφικές συμβουλές από αναρμόδια άτομα στο διαδίκτυο. Δεν υπάρχει γρήγορη λύση όταν πρόκειται για απώλεια βάρους. Αν θέλετε να χάσετε μερικά κιλά, επικεντρωθείτε στην υγιεινή διατροφή και την τακτική άσκηση, αντί να βασίζεστε σε κάποιο τρόφιμο ή ποτό για να απομακρύνετε μαγικά τα κιλά από πάνω σας.

Πώς να κάνετε μια υγιή προσπάθεια απώλειας βάρους

Γυναίκα μετράει τα κιλά της

Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι μια υγιής και βιώσιμη διαδικασία, αλλά απαιτεί υπομονή και προσπάθεια. Ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος είναι να το κάνετε αργά και σταθερά, σημειώνει η Mayo Clinic. Στοχεύστε στην απώλεια 1 ή 2 κιλών την εβδομάδα κάνοντας αλλαγές στον τρόπο ζωής που περιλαμβάνουν υγιεινή διατροφή και τακτική σωματική δραστηριότητα. Να είστε υπομονετικοί και συνεπείς με τις προσπάθειές σας, και θα είναι πιο πιθανό να πετύχετε το στόχο σας.

Ορισμένες μικρές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε για να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος περιλαμβάνουν το να εφοδιάζετε το ντουλάπι σας με υγιεινά σνακ, να προγραμματίζετε εκ των προτέρων τα γεύματα και να αφιερώνετε χρόνο για τακτική σωματική δραστηριότητα, τονίζει το Medical News Today, ενώ και το να κοιμάστε αρκετά τη νύχτα είναι, επίσης, σημαντικό για την απώλεια βάρους.