Αποκτήστε το σώμα των ονείρων σας, ακολουθώντας κάποια βασικά βήματα που θα σας βοηθήσουν να κάψετε θερμίδες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καλύτερος τρόπος να χάσετε βάρος είναι η άσκηση. Φροντίστε λοιπόν να εντάξετε στο πρόγραμμά σας έστω και λίγα λεπτά άσκησης, για να αυξήσετε τον μεταβολισμό σας. Το σημαντικό με την άσκηση είναι ότι σας βοηθά να κάψετε τις θερμίδες ακόμα και μετά το τέλος της εκγύμνασής σας. Προτιμήστε τις ασκήσεις αεροβικής και ενδυνάμωσης.

Το μαύρο ή το πράσινο τσάι περιέχουν καφεΐνη και έχουν τη τάση να αυξάνουν τις θερμίδες που καίτε, ενώ βοηθά και τον μεταβολισμό.

Η κατανάλωση μικρών γευμάτων ανά μικρά χρονικά διαστήματα, βοηθά το γαστρεντερικό σας σύστημα, το οποίο αρχίζει να χωνεύει τροφές και να απορροφά θρεπτικά συστατικά. Έτσι όσο πιο πολλά μικρά γεύματα τρώτε, τόσες περισσότερες θερμίδες θα κάψετε σε μια μέρα.

Ακόμα, είναι σημαντικό να μην παραλείπετε το πρωινό, αφού σχετίζεται άμεσα με την αύξηση του σωματικού βάρους. Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι όταν οι άνθρωποι παραλείπουν το πρωινό έχουν την τάση να τρώνε περισσότερες θερμίδες μέχρι το τέλος της μέρας.

Το νερό είναι ακόμα ένας παράγοντας που βοηθά στο κάψιμο των θερμίδων ενώ παράλληλα διατηρείται η ισορροπία των υγρών. Το να πίνετε σχεδόν 8 ποτήρια νερό την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στο να κάψετε επιπλέον περίπου 100 θερμίδες την ημέρα, σύμφωνα με ευρήματα έρευνας στη Γερμανία.