Το ροζέ κρασί αυξάνει τη δημοτικότητά του κατά τους θερμότερους μήνες και μόνο την περασμένη άνοιξη οι Αμερικανοί ξόδεψαν 216 εκατομμύρια δολάρια για ροζέ, σύμφωνα με έκθεση της NielsenIQ. «Πουλήσαμε περισσότερο Whispering Angel τον Απρίλιο από ό,τι τον περασμένο Αύγουστο, που είναι παραδοσιακά ο μεγαλύτερος μήνας για το ροζέ», λέει στο Bustle ο Eric Hemer, διευθυντής οινικής εκπαίδευσης του μεγαλύτερου διανομέα κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών στις ΗΠΑ, Southern Glazer’s Wine & Spirits Hemer. Ποιος, όμως, είναι ο πιο σωστός τρόπος για να το απολαύσετε; 

Απολαύστε το κρύο

Ποτήρια με ροζε κρασί

Ο Hemer συνιστά να πίνετε το ροζέ στους 7 βαθμούς Κελσίου. «Κρύο, αλλά όχι παγωμένο», λέει. Για λόγους αναφοράς, οι ειδικοί συνιστούν τα λευκά κρασιά μεταξύ 10 και 15 βαθμών Κελσίου και τα κόκκινα σε πιο ζεστή θερμοκρασία 15 έως 21 βαθμών. Αν το ροζέ είναι πιο κρύο από αυτό, δεν θα μπορείτε να γευτείτε κάποιες από τις νότες του, όπως οι φράουλες και τα φρέσκα βότανα.

Σερβίρετε σε ποτήρι με στέλεχος

Ποτήρι με ροζε κρασί

Τα κονσερβοποιημένα ροζέ έχουν γνωρίσει μεγάλη άνθηση τα τελευταία χρόνια. Όπως το βιολογικό ροζέ που έφτιαξε η Κάμερον Ντίαζ αλλά και η Κάιλι Μινόγκ. Όμως, το κέρδος για τη βιωσιμότητα και τη μεταφορά των κρασιών είναι μια απώλεια για τον ουρανίσκο σας, καθώς το pop-top δεν επιτρέπει στο κρασί να αναπνεύσει και εμποδίζει τη μύτη σας να εμπλακεί στο παιχνίδι της γευσιγνωσίας. Οπότε, σε όποιο δοχείο και αν έρχεται το ροζέ σας, ανοίξτε το και μεταγγίστε το σε ένα ποτήρι κρασιού με στέλεχος, ιδανικά, «ώστε το χέρι σας να μην ζεσταίνει το ροζέ καθώς το κρατάτε». Σε περίπτωση ανάγκης, ένα επαναχρησιμοποιούμενο πλαστικό ποτήρι είναι καλύτερο από ένα κουτάκι ή από το να πίνετε κατευθείαν από το μπουκάλι, καθώς και τα δύο αυτά εμποδίζουν την αίσθηση της όσφρησης.

Συνδυάστε το με τα πάντα κάτω από τον ήλιο

Ποτήρι με ροζε κρασί

Η παλιά παροιμία ορίζει ότι το λευκό κρασί συνοδεύει το ψάρι και το κόκκινο κρασί το κρέας. Το ροζέ, όμως, δεν υπακούει σε κανέναν κανόνα. «Αν έπρεπε να έχω ένα κρασί για όλες τις χρήσεις, το οποίο θα μπορούσα να επιλέξω, θα είχα ένα ροζέ έναντι ενός λευκού ή κόκκινου», λέει ο Hemer. «Διασχίζει τη γκάμα των παραδοσιακών στυλ φαγητού, ταιριάζει με κρέατα, πουλερικά και ψάρια. Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε τι θέλετε να σερβίρετε, σερβίρετε ροζέ». Και οι λάτρεις των αλμυρών, χαρείτε καθώς το ροζέ είναι ιδιαίτερα αναζωογονητικό με αλμυρά σνακ, όπως ξηρούς καρπούς, ελιές, χούμους, ακόμη και τυροπιτάκια.