Η σωματική άσκηση θα πρέπει να συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Βέβαια θα πρέπει να υπάρχει καθοδήγηση για τη μορφή των ασκήσεων και να μην θεωρεί εαυτόν ειδικό η εκάστοτε μανούλα. Σε γενικές γραμμές ασκήσεις χαμηλής ή μέτριας έντασης θεωρούνται ασφαλείς.
Αερόβια άσκηση που περιλαμβάνει βάδισμα, κολύμβηση, τρέξιμο, στατικό ποδήλατο αλλά και ασκήσεις αντίστασης με μπάλες και λάστιχα.
Ο γυμναστής πριν ξεκινήσει οποιοδήποτε πρόγραμμα εκγύμνασης για μια έγκυο, θα πρέπει να γνωρίζει τo ιστορικό της εγκύου (πορεία προηγούμενων κυήσεων, επεμβάσεις).
Τη σωματική και την ψυχολογική της κατάσταση.
Εξετάσεις αίματος-το μήνα της εγκυμοσύνης.
Πιθανές ενοχλήσεις από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι φρόνιμο είναι ο γυμναστής να έρθει σε επαφή με τον γυναικολόγο που την παρακολουθεί για πιθανές συμβουλές.
Αυτό που συστήνεται γενικά είναι, για γυναίκες που δεν έχουν καλή φυσική κατάσταση, 15-20 λεπτά αερόβιας άσκησης με ένταση στο 50-60 % της μέγιστης καρδιακής συχνότητας.
Για γυναίκες με καλή φυσική κατάσταση 30 λεπτά αερόβιας άσκησης, με ένταση στο 50-60% της μέγιστης καρδιακής τους συχνότητας.
Σε περίπτωση που οι έγκυες παρακολουθούν κάποιο πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης δεν θα πρέπει να ξεπερνάνε τα 3-4 σετ των 6-8 επαναλήψεων για κάθε άσκηση. Ανάμεσα στα σετ και κατά τη διάρκεια των επαναλήψεων θα πρέπει να υπάρχουν διαλείμματα ξεκούρασης μερικών λεπτών και να καταναλώνουν αρκετό νερό.