Προγραμματίζετε μια εκδρομή ή ένα ταξίδι μαζί με το παιδί σας;

Οι επισκέψεις σε πολυσύχναστα μέρη όπως το ζωολογικό κήπο, τα θεματικά πάρκα, τα μουσεία μπορεί μεν να είναι μια διασκεδαστική εμπειρία για τα παιδιά αλλά παρουσιάζουν κινδύνους ειδικότερα για τα παιδιά που δεν μπορούν ακόμη να απομνημονεύσουν ή και να πουν πληροφορίες ζωτικής σημασίας όπως είναι το όνομα τους ή ένα τηλέφωνο.

Άλλωστε όλοι ξέρουμε πώς αρκεί μόνο ένα δευτερόλεπτο για να εξαφανιστεί ένα παιδί και ακόμα και οι πιο προσεκτικοί γονείς παραδέχονται πώς έχουν υπάρξει φορές που έχασαν τα παιδιά τους σε δημόσιο χώρο. Για να τα προστατεύσετε λοιπόν, δώστε προσοχή στις παρακάτω πέντε στρατηγικές.

Βραχιόλια – ταυτότητα & «τατουάζ»

Μια λύση στην οποία πολλοί γονείς καταφεύγουν είναι να φορούν ένα βραχιόλι, τύπου ταυτότητα, στο οποίο αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του παιδιού και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Ασφαλώς το βραχιόλι αυτό δεν το φοράει το παιδί στην καθημερινότητά του αλλά κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου ταξιδιού, π.χ στην Disneyland. Είναι όμως και μια αμφιλεγόμενη μέθοδος καθώς ποτέ κανείς δεν ξέρει αν στην προσπάθειά του να προστατέψει το παιδί γίνεται «καλύτερος στόχος.»

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο baby.gr…