Με έναν απίστευτο τρόπο προσπάθησε να ξεγελάσει την ασφάλεια αεροδρομίου ένας επίδοξος επιβάτης, καθώς φόρεσε περούκα και από κάτω έκρυψε πολλά σακουλάκια κοκαΐνης, συνολικής αξίας περίπου 10.000 ευρώ.
Το περιστατικό σημειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Rafael Nunez» στην Κολομβία και αφορούσε επιβάτη ηλικίας 40 ετών που θα ταξίδευε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Sky News, ο άνδρας είχε κουρέψει κοντά τα μαλλιά του και είχε προσαρμόσει με απόλυτη φυσικότητα το παράνομο φορτίο. Ωστόσο, έγινε αντιληπτός και συνελήφθη, ενώ ανακαλύφθηκε πως κουβαλούσε 19 σακουλάκια κοκαΐνης, συνολικού βάρους άνω των 220 γραμμαρίων.
Έτσι, τέθηκε στη διάθεση της Γενικής Εισαγγελίας για το αδίκημα της διακίνησης, παρασκευής και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.
Ακολουθεί βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει τη στιγμή που τον κουρεύουν αστυνομικοί, για να βγάλουν την κοκαΐνη από το κεφάλι του:
A 40-year-old man from Colombia is arrested after a wig packed with 220g of cocaine is found on his head at Rafael Nunez International Airport ⬇️ https://t.co/fh4q881MUU pic.twitter.com/abVZgxq4Uw
— Sky News (@SkyNews) February 25, 2025
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, η Κολομβία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας κοκαΐνης στον κόσμο και το 2023 θα σημειώσει νέο ρεκόρ στην παραγωγή του ναρκωτικού και στην καλλιέργεια των φύλλων κόκας από τα οποία παρασκευάζεται.
Η καλλιέργεια φύλλων κόκας ήταν πέρυσι κατά 10% υψηλότερη απ’ ό,τι το 2022, ενώ η παραγωγή κοκαΐνης αυξήθηκε κατά 53%, από 1.738 τόνους σε 2.600, σύμφωνα με το Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC).