Μία απλή συνταγή για πολύ ωραίο κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα.
Υλικά:
1. 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα
2. 5 – 6 κουτ. σούπας μουστάρδα
3. 1 κουτ. σούπας μέλι
4. 1/2 πράσινη πιπεριά
5. 1 ποτηράκι κρασιού βότκα
6. χυμό από 2-3 λεμόνια
7. αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
8. 3 – 4 κουτ. σούπας λάδι
Οδηγίες:
1. Κόβετε τα στήθη κοτόπουλο σε μπουκίτσες
2. Ρίχνουμε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε την (κομμένη) πιπεριά και τις μπουκίτσες κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα.
3. Μόλις ασπρίσουν τα κοτοπουλάκια, ρίχνουμε τη βότκα και το αφήνουμε 1 – 2 λεπτά να βράσει.
4.Ρίχνουμε μαζί τη μουστάρδα, το λεμόνι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε να γίνουν ένα μίγμα και το ρίχνουμε κι αυτό στην κατσαρόλα.
5. Γεμίζουμε τη κατσαρόλα με νερό, τόσο ώστε να σκεπαστεί το κοτόπουλο και λίγο παραπάνω (όχι πολύ).
6. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
7. Χαμηλώνουμε το μάτι σε μισή φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα του.
Στη συνταγή μπορείτε να προσθέσετε σουσάμι και συνοδεύεται πολύ ωραία από ρύζι αλλά και από λαχανικά.