Τα ζευγάρια που πιστεύουν ότι έχουν βρει το τέλειο ταίρι έχουν περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν τελικά… χώρια.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Spike Lee από το πανεπιστήμιο του Τορόντο και τον καθηγητή Norbert Schwarz από το πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, οι λεγόμενες «αδερφές-ψυχές» δυσκολεύονται περισσότερο να ξεπεράσουν ένα τσακωμό, σε σχέση με εκείνους που βλέπουν τις σχέσεις ως ένα «ταξίδι» και δε διστάζουν να μιλήσουν για τα προβλήματά τους.
Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, τα ζευγάρια που συμμετείχαν στην έρευνά τους και διαπιστώθηκε ότι είχαν «κοινό τρόπο σκέψης», ανακαλούσαν στη μνήμη τους μεταξύ τους καυγάδες και ένιωθαν λιγότερο χαρούμενοι μέσα στη σχέση τους.
«Τα ευρήματά μας επιβεβαιώνουν προηγούμενες έρευνες που έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που αναλογίζονται τη σχέση τους ως την τέλεια ενότητα μεταξύ αδελφών ψυχών, έχουν χειρότερες σχέσεις από αυτούς ανθρώπους που τις θεωρούν ως ένα ταξίδι καλλιέργειας και εξέλιξης των πραγμάτων» εξήγησε ο καθηγητής Lee.
«Φαίνεται ότι ο διαφορετικός τρόπος σκέψης και ομιλίας οδηγεί και σε διαφορετικούς τρόπους αξιολόγησης της σχέσης» πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο αρχαίος έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης είχε πει ότι η «αγάπη αποτελείται από μία ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα», όμως σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Experimental Social Psychology αυτή η προοπτική μπορεί να είναι καταστροφική, γράφει η Daily Mail σε δημοσίευμά της.
Η υπενθύμιση παλαιότερων καυγάδων οδηγεί τους συντρόφους να νιώθουν λιγότερο ικανοποιημένοι από τη σχέση τους. Οι ερευνητές όμως παρατήρησαν ότι αυτό συνέβαινε σε όσους έβλεπαν τη σχέση τους ως «την ιδανική», ενώ δεν ίσχυε το ίδιο με όσους την αντιμετώπιζαν ως ένα στοιχείο στο «ταξίδι της ζωής».