Παρακάτω θα βρείτε τις καλύτερες συμβουλές για γρήγορη περιποίηση. Γιατί ας μην γελιόμαστε ο χρόνος μας είναι περιορισμένος με τις καθημερινές μας υποχρεώσεις και πρέπει να τον εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο.

Βήμα 1ο
Χρόνος 30 δευτερόλεπτα:
Ένας καλός τρόπος για να ξαναδώσετε ζωή σε μια κουρασμένη επιδερμίδα είναι να απλώσετε στο πρόσωπό σας μια ζεστή πετσέτα μετά τον πρωινό καθαρισμό. Συνδυάστε το με 30 δευτερόλεπτα ασκήσεων αναπνοών ώστε να «ξυπνήσετε» απαλά την επιδερμίδα σας.

Βήμα 2ο

Χρόνος: 2 λεπτά
Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας για να ασκήσετε περισσότερη πίεση στην επιδερμίδα σας, δουλέψτε καλά το ενυδατικό σας προϊόν ώστε να πάει και στο περίγραμμα του προσώπου, περνώντας τα χέρια σας από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω, μέχρι εκεί που αρχίζουν τα μαλλιά και τα αφτιά. Αυτό το μασάζ μειώνει την κατακράτηση υγρών που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Βήμα 3ο
Χρόνος: 1 λεπτό
Όσο περιμένετε να απορροφηθεί η ενυδατική σας μη χάνετε χρόνο. Εκμεταλλευτείτε αυτό το 1 λεπτό με έναν από τους παρακάτω τρόπους. Καμία make up artist δεν κάνει βήμα χωρίς το ψαλιδάκι βλεφαρίδων. Τοποθετήστε το κοντά στην βάση τους και κρατήστε το κλειστό σε κάθε μάτι για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Εναλλακτικά απλώστε ένα μαλακτικό προϊόν χειλιών. Όσο καλό κι αν είναι το κραγιόν που θα χρησιμοποιήσετε, πολύ γρήγορα απομυθοποιείται αν τα χείλη σας είναι ξηρά και σκασμένα. Γι’ αυτό απλώστε το πριν το μακιγιάζ ώστε να προλάβουν να μαλακώσουν τα χείλη σας πριν βάλετε κραγιόν ή λιπ γκλος.

Βήμα 4ο
Χρόνος: 20 δευτερόλεπτα
Απλώστε το κονσίλερ με τον παράμεσο για να είναι το άγγιγμα όσο το δυνατόν πιο απαλό. Εφαρμόστε το κάτω από τα μάτια, στη μύτη και σε περιοχές όπου χρειάζεστε κάλυψη, χτυπώντας ελαφρά με το δάχτυλο και όχι τρίβοντας. Έτσι καλύπτετε τις ατέλειες αποτελεσματικά χωρίς να «διαλύετε» τη σύνθεση.

Βήμα 5ο
Χρόνος: 30 δευτερόλεπτα

Για να απλώσετε τη βάση προσώπου, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τη ζεστάνετε στα χέρια σας και να την απλώσετε όπως κάνετε με την ενυδατική σας κρέμα. Μην ξεχάσετε επίσης, να απλώσετε το προϊόν και στο λαιμό για μια ομοιόμορφη απόχρωση της επιδερμίδας. Επίσης, να το απλώνετε πάντα στο φως της ημέρας για να πετύχετε την πιο φυσική και αρμονική δυνατή κάλυψη.

Τώρα, έχοντας πια καταφέρει να είναι η επιδερμίδα σας φρέσκια, με άψογη και ομοιόμορφη όψη, το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικές πινελιές μακιγιάζ της τελευταίας στιγμής.

Πηγή: stylewatch.gr