Η επιστροφή στους ρυθμούς του χειμώνα δεν σημαίνει μόνο αυξημένη δουλειά στο γραφείο αλλά και ανάκτηση των δραστηριοτήτων που γεμίζουν την ημέρα μας με ενέργεια και καλή διάθεση. Αυτό μπορεί να σημαίνει ανανέωση της εγγραφής στο γυμναστήριο, ενασχόληση με κάποιο νέο άθλημα ή hobby, ή έστω η καθιέρωση ενός συγκεκριμένου πλάνου εκγύμνασης στο σπίτι ή στο πάρκο της περιοχής μας.

Ο σκοπός αυτήν την εποχή δεν είναι να αποκτήσουμε γρήγορα τέλειους κοιλιακούς για να βγούμε στην παραλία, αλλά να επιδοθούμε σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που πρώτα απ’ όλα θα απολαμβάνουμε, αποφεύγοντας έτσι την πιθανότητα να το βαρεθούμε στα μισά της χρονιάς, και έπειτα θα μας κρατά σε καλή φόρμα χωρίς να μας κουράζει.
Το πρώτο βήμα, λοιπόν, που έχετε να κάνετε εν όψει των χειμερινών αθλητικών σας δραστηριοτήτων είναι α) να επιλέξετε αυτήν -ή αυτές- που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον, αν δεν έχετε ήδη καταλήξει σε κάποιο συγκεκριμένο είδος άσκησης, και β) να την κάνετε σωστά χωρίς να χάνετε… επεισόδια.

Στο γυμναστήριο…
Τόσο στα μεγάλα όσο και στα μικρά, συνοικιακά γυμναστήρια της πόλης, η ανάγκη να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους ασκούμενους αλλά και να διατηρήσουν τους υπάρχοντες, οδηγεί τους ιδιοκτήτες να προσφέρουν ελκυστικά μηνιαία και ετήσια πακέτα γυμναστικής, τα οποία συνδυάζουν περισσότερα του ενός είδη (π.χ. αεροβική και γιόγκα) σε εξαιρετικές τιμές.

Όσο για το πρόγραμμα ασκήσεων που θα ακολουθήσετε στο γυμναστήριο, αυτό φυσικά έχει να κάνει με τις ανάγκες και τις δυνατότητές σας. Ο συνδυασμός, ωστόσο, αερόβιας γυμναστικής και ασκήσεων μυϊκής ενδυνάμωσης είναι ιδανικός για ολοκληρωμένο αποτέλεσμα και επίτευξη περισσότερων του ενός στόχου: Κάψιμο λίπους, γράμμωση, αντοχή κ.λ.π. Η χρήση οργάνων γυμναστικής μπορεί να γίνει τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες, ενώ τα ομαδικά προγράμματα αερόβιας άσκησης για… αδιευκρίνιστους λόγους προτιμώνται κυρίως από τις δεύτερες. Οι άνδρες επιλέγουν το τρέξιμο στον διάδρομο και το ποδήλατο για αερόβια γυμναστική. Στα Σχετικά Άρθρα θα βρείτε πληροφορίες για τις πιο κλασσικές ασκήσεις στο γυμναστήριο, με την χρήση οργάνων, καθώς και πώς πρέπει να εκτελούνται σωστά, καθώς και πολύτιμες συμβουλές για την αερόβια άσκηση.

Διασκεδαστικά χειμερινά αθλητικά hobby
Είτε στην ύπαιθρο είτε σε κλειστούς και οργανωμένους χώρους, επιλέξτε από τα παρακάτω το νέο σας hobby στο οποίο θα παραμείνετε πιστοί καθ’ όλη την διάρκεια του χειμώνα:

Κολυμβητήριο: Δροσερές βουτιές στην καρδιά του χειμώνα και αναμφισβήτητα η καλύτερη γυμναστική για όλο το σώμα. Επισκεφθείτε το δημοτικό κολυμβητήριο της περιοχής σας και ενημερωθείτε για τα προγράμματα ενηλίκων – σίγουρα υπάρχει κάποιο που θα ταιριάξει στα ωράριά σας. Κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις, προμηθευτείτε μαγιό και σκουφάκι και γίνετε χειμερινοί κολυμβητές… εκ του ασφαλούς.

Χορός: Τι πιο διασκεδαστικό από δύο απογεύματα χορού την εβδομάδα και μάλιστα με την παρέα σας; Το όφελος, μάλιστα, με το συγκεκριμένο hobby είναι διπλό αφού ο… χορευτής όχι μόνο γυμνάζεται με αερόβιο τρόπο, αλλά και μαθαίνει εντυπωσιακές φιγούρες με τις οποίες θα εκπλήξει στο επόμενο πάρτι. Σχολές χορού υπάρχουν αμέτρητες και η γκάμα των ειδών περιλαμβάνει από ελληνικούς παραδοσιακούς, ευρωπαϊκούς, disco, latin έως σπάνιους χορούς της Ανατολής, χορούς της κοιλιάς και capoeira. Εσείς τι θα επιλέξετε;

Squash: Αν ο βροχερός καιρός ακυρώνει τα σχέδιά σας για τένις, το squash, λιγότερο γνωστό ως “αντισφαίριση εσωτερικού χώρου”, αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο διασκεδαστικά και δυναμικά αθλήματα, το οποίο θα σας βοηθήσει παράλληλα να κάψετε πολλές θερμίδες. Το άθλημα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στον δυτικό κόσμο, και δη στην Μεγάλη Βρετανία, ενώ τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους στην Ελλάδα.

Στο σπίτι…
Για εσάς που η ιδέα του να ξαναφορέσετε ρούχα και παπούτσια και να σπεύσετε σε κάποιον χώρο εκγύμνασης μετά την δουλειά ακούγεται βουνό, υπάρχει πάντα η έσχατη λύση της γυμναστικής στο σπίτι, η οποία μπορεί να μην έχει σε τίποτα να ζηλέψει αυτήν του γυμναστηρίου αν έχετε αρκετό χώρο για όργανα γυμναστικής ή χρήματα για να προσλάβετε personal trainer.

Όποια πάντως και αν είναι η επιλογή σας, φροντίστε να έχετε όρεξη γι’ αυτό που κάνετε και να ακολουθήσετε πιστά το πρόγραμμά σας ώστε να διατηρήσετε την καλή φυσική σας κατάσταση.

Πηγή: in2life