Φασκόμηλο, θυμάρι, δεντρολίβανο ή ρίγανη, δίνουν άρωμα και γεύση ακόμη κι ως αποξηραμένα, ενώ μαϊντανός, κολίαντρος, βασιλικός και σχοινόπρασο είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται φρέσκα.
Τα πρώτα (φασκόμηλο, θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη), διατηρούν τη γεύση τους ακόμη κι ως αποξηραμένα, ενώ τα δεύτερα (μαϊντανός, κολίαντρος, βασιλικός και σχοινόπρασο) χάνουν τη φρεσκάδα τους και το άρωμά τους, γι΄αυτό καλύτερα να τ΄αντικαταστήσεις με κάποιο άλλο μυρωδικό παρά να τα χρησιμοποιήσεις αποξηραμένα.
Και με το δυόσμο και τον άνηθο, τι γίνεται; Σε αυτή την περίπτωση όλα είναι θέμα γούστου. Αυτά τα δύο μυρωδικά έχουν ξεχωριστή γεύση όταν είναι φρέσκα ή αποξηραμένα.
Πηγή: womenonly.gr