Τα τατουάζ διακοσμούν το σώμα με όμορφα σχέδια και χρώματα, ενώ κρατούν ζωντανή τη μνήμη για βιώματα και καταστάσεις που επιλέγει κάποιος να αποτυπώσει πάνω του, ώστε να μην τα ξεχάσει ποτέ. Συχνά, όμως κάποιοι επιλέγουν να κάνουν τατουάζ για να καλύψουν πληγές του σώματος και της ψυχής.
Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη
Η Γιώτα Τζανίδου έχει φτάσει τα τατουάζ σε άλλη διάσταση, αφού με τη δουλειά της απαλύνει τον πόνο της ψυχής. Η Χανιώτισσα tattoo artist έχει επιλέξει να ασχοληθεί με την τέχνη του τατουάζ, και γιατί τα αγαπά και επειδή της αρέσει να σχεδιάζει και να ζωγραφίζει πάνω στο ανθρώπινο σώμα. Εδώ και λίγο καιρό προσφέρει δωρεάν τατουάζ στη θηλή και στην άλω, σε γυναίκες που έχουν δώσει μάχη με τον καρκίνο.
«Οι γυναίκες, μετά από την εγχείρηση, συχνά νιώθουν ακρωτηριασμένες, καθώς πιστεύουν ότι το στήθος είναι από τα πιο θηλυκά στοιχεία πάνω τους. Έχω επιλέξει, λοιπόν, να βοηθάω αυτές τις γυναίκες, ώστε να νιώθουν και πάλι ολοκληρωμένες και να βλέπουν τη ζωή με αισιοδοξία. Σίγουρα δεν μπορώ να θεραπεύσω το σώμα της κάθε γυναίκας, όμως συμβάλλω ώστε να απαλυνθεί ο πόνος στην ψυχή.
Οι γυναίκες αυτές ντρέπονται για το σώμα τους, για τις ουλές που φαίνονται και που το στήθος τους δεν είναι όπως πριν. Μετά λοιπόν, από σκέψη και παρότρυνση του συζύγου μου, αποφάσισα να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο είδος τατουάζ», αναφέρει η Γιώτα.
Ιστορίες που συγκλονίζουν
Τα τατουάζ αυτά έχουν ως στόχο τον επαναχρωματισμό της θηλής και της άλω, ο οποίος γίνεται μετά από χειρουργείο μαστεκτομής και αποκατάστασης, εφόσον ο γιατρός έχει δώσει την έγκριση για τατουάζ στην συγκεκριμένη περιοχή, με γραπτή βεβαίωση. Όπως τονίζει η Γιώτα, η διαδικασία για κάθε θηλή διαρκεί περίπου μία ώρα και δεν είναι καθόλου επίπονη.
Αναφορικά με το αν έχει ακούσει ιστορίες που την έχουν σημαδέψει κατά τη διάρκεια των τατουάζ, απάντησε: «Η κάθε γυναίκα έχει και μία θλιβερή ιστορία να διηγηθεί, αλλά αυτό που συχνά με συγκλονίζει είναι η αντιμετώπιση που εισπράττουν από τον γύρω κόσμο και από κάποιους γιατρούς. Υπάρχουν γυναίκες που ανέφεραν, ότι δεν τους έδωσαν την απαραίτητη σημασία, καθώς θεωρούσαν ότι πρόκειται για επέμβαση ρουτίνας.
Κάποιες από αυτές έχουν κακές ουλές, ενώ μία γυναίκα μου είχε πει χαρακτηριστικά, ότι όταν παραπονέθηκε στον γιατρό της για την ουλή, εκείνος της απάντησε: “Δεν φτάνει που σε γλίτωσα από τον θάνατο, εσύ κόλλησες στο σχήμα της ουλής”».
Η Χανιώτισσα tattoo artist, μέσα από τη δουλειά της θέλει να περάσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, τονίζοντας σε όλες τις γυναίκες, πως δεν πρέπει να το βάζουν κάτω, διότι η ψυχολογία είναι… το Α και το Ω. «Χρειάζεται πείσμα, να παλέψεις όχι μόνο για τον εαυτό σου, αλλά και για την οικογένειά σου και όσους σε αγαπούν».