Εξήντα χρόνια πριν μία γυναίκα που έπασχε από καρκίνο του μαστού είχε 25% πιθανότητες να ζήσει για ακόμα 10 χρόνια, μετά τη διάγνωση της νόσου. Όμως, φαίνεται πως οι διαρκείς εξελίξεις στις μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας έχουν καρποφορήσει.

Το ποσοστό επιβίωσης έχει φτάσει σήμερα το 75% αναπτερώνοντας τις ελπίδες για την αντιμετώπιση της ασθένειας, όπως ανακοίνωσαν Αμερικανοί γιατροί.

Η έρευνα σε γυναίκες που λαμβάνουν θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού στο Αντικαρκινικό Κέντρο Anderson στο Πανεπιστήμιο του Τέξας καταδεικνύει πως η πρόοδος της ιατρικής στον τομέα αυτό έχει αμβλύνει σημαντικά τις θανατηφόρες συνέπειές της νόσου.

Την ίδια ώρα, τα αποτελέσματα νέας έρευνας ενισχύουν την άποψη πως οι τακτικές μαστογραφίες σώζουν ζωές. Ερευνητές από τη Σουηδία διαπίστωσαν πως γυναίκες μεταξύ 40 και 49 ετών που εξετάζονταν τακτικά είχαν 29% λιγότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από αυτόν τον τύπο καρκίνου.  

Η έρευνα τους που είχε ως δείγμα 600.000 Σουηδέζες και διήρκεσε 16 χρόνια έδειξε πως η μαστογραφία είναι εξαιρετικά ωφέλιμη και για γυναίκες μικρότερων ηλικιών.