Η ντομάτα είναι το δεύτερο σε κατανάλωση λαχανικό παγκοσμίως και εκτός από ένα πολύτιμο συστατικό στην κουζίνα μας είναι και ένα φάρμακο για την υγεία μας.
Είναι πλούσια σε λυκοπένιο, ένα στοιχείο με έντονη αντιοξειδωτική δράση που υπάγεται στην κατηγορία των καροτενοειδών.
Ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος μπορείτε να απολαμβάνετε διαφορετικά οφέλη.
Έτσι, αν την καταναλώνετε ωμή, τότε λαμβάνετε το σύνολο των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων, αλλά το λυκοπένιο βρίσκεται σε μορφή που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα από τον ανθρώπινο οργανισμό.
Αντίθετα, όταν είναι μαγειρεμένη, ακόμα ως σάλτσα ακόμη και σε μορφή κέτσαπ, το λυκοπένιο είναι περισσότερο βιοδιαθέσιμο στον ανθρώπινο οργανισμό.
Πηγή: neadiatrofis.gr