Μπορεί να έχουμε καταναλώσει ένα γεύμα χιλίων θερμίδων και εμείς να πιστεύουμε ότι είχε μόλις τετρακόσιες, σύμφωνα με τις έρευνες για τη διατροφική μας συμπεριφορά. Ο Μπράιαν Βάνσικ καθηγητής μάρκετινγκ και εφαρμοσμένης οικονομικής στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ, που έχει κάνει πλήθος ερευνών για τη διατροφική μας συμπεριφορά, υποστηρίζει ότι όσο περισσότερες θερμίδες έχει το γεύμα που καταναλώσαμε, τόσο λιγότερες πιστεύουμε ότι έχει πραγματικά.
Μάλιστα σύμφωνα με τον Μπράιαν Βάνσικ οι υπέρβαροι τείνουν να υποτιμούν την πρόσληψη θερμίδων κατά 40% ενώ όσοι έχουν φυσιολογικό βάρος κατά περίπου 20%. Επιπρόσθετα σύμφωνα με αμερικανική έρευνα το 63% του πληθυσμού απλά δεν έχει καμία ιδέα για το πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνει την ημέρα.
Από την άλλη μεριά, όμως, φαίνεται ότι και εκείνοι που γνωρίζουν ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 2000 θερμίδες ημερησίως κατά μέσο όρο και οι άνδρες τις 2500 θερμίδες, αδυνατούν να υπολογίσουν με ακρίβεια πόσες τελικά καταναλώνουν.
Πηγή: vita.gr